Şırnak Valiliği: Cizre’deki evin yakınına ambulanslar gönderildi ancak gelmediler

Güncelleme Tarihi:

Şırnak Valiliği: Cizre’deki evin yakınına ambulanslar gönderildi ancak gelmediler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2016 00:43

Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi’nde yaralıların bulunduğu evin yakınlarına kadar 10 ambulans ile hasta nakil araçları gönderildiğini ancak saatlerce beklemelerine rağmen gelen olmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Şırnak Valiliği, sokağa çıkma yasağı süren Cizre İlçesi’nde bodrum katında yaralıların bulunduğu belirtilen evin yakınlarına kadar bugün sağlık sağlık ekipleri gönderildiğini açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Cizre ilçesinde vatandaşlarımıza yönelik sağlık hizmetleri 112 acil servis ve diğer sağlık birimlerince özenle ve aralıksız yürütülmektedir. Bölgede terör örgütü ile mücadele esnasında bölücü terör örgütünün yaptığı patlayıcı tuzaklı barikatlar, hendekler ile ambulanslarımız ve sağlık görevlilerimize yönelik silahlı saldırılar, sağlık hizmetlerinde personel ve ekipmanımıza büyük zorluklar yaşatmasına rağmen, sağlık ekiplerimiz büyük bir gayretle görevlerini yerine getirmektedirler.

Bu bağlamda; güvenlik kuvvetlerimizin terörle mücadeleye yoğun bir şekilde devam etmesine rağmen, bölgede bir evin bodrumunda bulunduğu iddia edilen yaralılarla ilgili olarak, yaralıların yanından aradığını iddia eden ve ambulansların gelmesi halinde bulundukları bodrumdan çıkarak ambulanslara geleceklerini ifade eden kişinin talebi üzerine, bahse konu yerin yakınına kadar 10 ambulansın yanı sıra Cizre ve Şırnak Belediyelerine ait 2 hasta nakil aracı gönderilmiş, gelmeleri halinde kendilerinin sağlıklı bir şekilde hastaneye intikal ettirilecekleri söylenmiş ancak önceki günlerde olduğu gibi saatlerce beklenmesine rağmen gelmemişlerdir. Konu ile ilgili her türlü çalışma yapılmış ancak iddia edilen yaralılardan olumlu bir cevap alınamamıştır."

Haberin Devamı

SAĞLIK VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN ONAYI BEKLENİYOR

TÜRK Tabipleri Birliği (TTB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) dün Cizre’de bir apartmanın bodrumunda mahsur kaldığı iddia edilenler için ortak bir basın açıklaması yayınladı. 9 hekim ve 4 yardımcı sağlık çalışanından oluşan 13 kişilik gönüllü bir grubun ambulanslarla idil yolunda beklediği belirtildi.

Gönüllülerin, mahsur kalan yaralılara ulaşabilmek ve bir sağlık koridoru açılması için Sağlık ve İçişleri Bakanlığı’ndan gerekli izinlerin çıkmasının beklendiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi: “Cizre’de bir binanın bodrum katında yaralı olarak 7 gündür yardım bekleyen 19 yurttaşımıza anlayamadığımız ve anlamlandıramadığımız nedenlerle yardım ulaştırılamıyor ve her gün bir yaralı yurttaşımız daha yaşamını yitiriyor. Hayata tutunmaya çalıştıkları bodrum katı içindeki yurttaşlarımız için “toplu mezara” dönüşmeden yaralılara insani yardım ulaştırılmalıdır.

Haberin Devamı

Bugün itibarı ile TTB ve SES üyelerinin de içinde olduğu gönüllü bir grup hekim ve sağlık çalışanı ambulanslarla bölgede olduklarını ve olanak tanınması durumunda yaralılara yardıma hazır olduklarının bilgisini örgütlerimize iletmişlerdir. Sorunun bir insanlık dramına dönüşmeden çözümlenebilmesi için bundan önceki pek çok doğal afet ve toplumsal sorunda olduğu gibi yaralılara güvenli ortam ve koşullarda ulaşılarak yaralıların ivedilikle tedavi altına alınabilmesi için gönüllü ekiplerin yardıma hazır olduğunu bildiririz.” Gönüllüler adına konuşan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi İncilay Erdoğan da “Yolumuza devam edeceğiz. Kararlıyız. Girişimlerimizi yaptık. CHP ve HDP milletvekillerinin de bilgisi var” dedi.  (Mesude ERŞAN)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!