Şırnak’ta terör zararları uydudan belirlenecek

Güncelleme Tarihi:

Şırnak’ta terör zararları uydudan belirlenecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2008 14:47

ŞIRNAK Valiliği, terör ve terörden doğan zararların uydu üzerinden tespiti için Türksat ile anlaşma yaptı. Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, vatandaşların işlerini hızlandırmak ve kalan 15 bin dosya için valiliğin Türksat ile anlaşma yaparak iki uydudan terör ve terörle mücadeleden zarar gören vatandaşların maddi zararlarını tespit edeceklerini söyledi.

Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, Şırnak’ta bugüne kadar 5233 sayılı terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması hakkındaki kanun kapsamında 30 bin 500 kişinin başvurduğunu söyledi. Vali Yerlikaya şunları söyledi:

“Başvuruların sonucunda 7 bin 500 kişinin dosyaları karara bağlanarak ödeme yapılmıştır. Geriye kalan 23 bin dosyanın da 8 bininin keşfi yapılmış olup, kararın çıkmasını bekleniyor. Vatandaşımızın işlemlerini hızlandırmak için kalan 15 bin dosya için valilik olarak Türksat ile anlaşma yapılarak iki uydudan maddi zararlar tespit edilicektir. Bu çalışma ve proje Türkiye’de bir ilktir. Bu proje sonrasında mağdur vatandaşlarımızın zarar tespiti hızlanacak ve zararları en kısa zamanda karşılanacak. 350 bin YTL’lik masraf sonucu yapılan projemizde, mağdur vatandaşlarımızın zarar tespitlerini 2009’un ilk ayına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Uydudan alınan bilgilerin yüzde 90 doğru olduğunu tespit ettik.”

Vali Yerlikaya, Şırnak’ta şimdiye kadar yasa kapsamında dosyası karara bağlanan hak sahiplerine toplam 18 milyon YTL ödeme yapıldığını da belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!