Sıra Boğaziçi Festivali'nde

Güncelleme Tarihi:

Sıra Boğaziçi Festivalinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul yeni bir müzik festivaline daha merhaba diyor. Cemal Reşit Rey Konser Salonu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Festivali bu akşam Açıkhava Tiyatrosu'ndaki Candan Erçetin konseriyle başlıyor. Toplam

11 gösterinin yeraldığı festival 30 Haziran'da sona erecek.

FESTİVALLER kenti İstanbul bugünden itibaren yeni bir festivale daha evsahipliği yapıyor. 2. Uluslararası Boğaziçi Festivali bu akşam Candan Erçetin'in Açıkhava Tiyatrosu'nda vereceği konserle başlıyor. Sanatçıya Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası'nın eşlik edeceği konser saat 21.30'da başlayacak.

Bu akşam klasik müzikseverler ise Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda buluşacak. Son on yılın en başarılı klasik müzik topluluklarından biri olarak gösterilen Cremona Orkestra ve Korosu, saat 19.00'da bir konser verecek.

Ceylan adlı şarkısıyla büyük bir çıkış yapan Ayna grubu yarın akşam Açıkhava Tiyatrosu'nda müzikseverlerle buluşuyor.

Türk halk müziğinin genç yorumcusu Şükriye Tutkun, 22 Haziran'da festivalin konuğu oluyor.

2. Uluslararası Boğaziçi Festivali'nin ilginç gösterilerinden biri, 23 Haziran'da. Radio Days adlı grup radyonun altın çağlarını yaşadığı 1940'lı yıllara götürecek seyirciyi.

İngiliz blues hareketinin öncülerinden olan John Mayall, 24 Haziran'da The Blues Breakers adlı grubuyla müzikseverlerin karşısına çıkacak. Festival, İstanbullu müzikseverlerin çok yakından tanıdığı iki sanatçıyı da ağırlıyor bu yıl. Cazın kraliçesi Aziza Mustafa Zadeh gitar ustası Al di Meola ve grubu World Sinfonia ile bir başka usta müzisyen Dino Saluzzi eşliğinde sahneye çıkacak. Bu konser, 25 Haziran'da.

Şehir Tiyatrosu'nun 13 yıldır kapalı gişe oynadığı Lüküs Hayat, 26 Haziran saat 21.30'da bu kez Açıkhava Tiyatrosu'nda perde açacak.

Festivalin ilginç gösterilerindin biri de 27 ve 29 Haziran tarihlerinde yapılacak. Mozart'ın ünlü Saraydan Kız Kaçırma operası Yıldız Sarayı'nın muhteşem atmosferinde seyirciyle buluşacak. Cemal Reşit Rey Opera ve Orkestrası'nın sahneleyeceği Saraydan Kız Kaçırma'Aytaç Manizade yönetiyor.

Okay Temiz ve topluluğu 27 Haziran'daki konserlerinde Balkan ve Çingene müziklerinin en çarpıcı örneklerini seslendirecek.

New Age müziğin ünlü topluluklarından Secret Garden ise 28 Haziran'da müzikseverlerle buluşuyor.

Orta Asya'nın önde gelen sanatçılarından Yulduz Usmanova, 29 Haziran'da bir konser verecek. Gitar ustası Paco Pena, Flamenco Dance Company adlı grubuyla birlikte Arte y Pasion adlı gösteriyi Açıkhava Tiyatrosu'nda sahneleyecek.

Festival gösterilerinin büyük bir bölümü Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda saat 21.30'da başlayacak.

Biletler Altunizade Capitol, Atatürk Kültür Merkezi, Bakırköy Carousel, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Beymen Suadiye, D&R Erenköy, Nişantaşı ve Etiler mağazaları ile Maltepe Yayla Sanat Merkezi'nde satılıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!