Sır Perdesi aralanamıyor!

Güncelleme Tarihi:

Sır Perdesi aralanamıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2001 00:00

Haberin Devamı

Michele Alboreto'nun ölümüyle sonuçlanan kazanın nedenin bulunmasının çok zor olduğu bildirildi. Audi firmasından isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili bugün İtalyan La Gazetta dello Sport'a yaptığı açıklamada arabanın binlerce parçaya ayrıldığını ve bu arada kara kutunun da ağır hasar gördüğünü bildirdi. Audi firması ise bu açıklama karşısında görüş bildirmekten kaçındı.

Alberto, Audi'nin R8 modelini sürerken, yüksek hızda gerçekleşen bir savrulma sonucunda hayatını kaybetmişti. İtalyan pilot son yarışına geçen Pazar Monza pistinde çıkmış ve Lamborghini takımı adına bir ikincilik kazanmıştı.

Kaza sonrası Ferrari'nin başkanının yaptığı açıklamanın ardından Michael Schumacher de olaydan dolayı yaşadığı üzüntüyü bildirdi.

Şu anda Jaguar takımında bulunan eski pilot Niki Lauda da 1980'lerin başında Michele Alboreto ile yarışmıştı. Lauda şöyle konuştu: "Kazanın nasıl gerçekleştiğini bilmiyorum. Ancak Michele'i yarıştığımız günlerden tanırım. Kimsenin onun hakkında söyleyecek kötü bir sözü olamaz. O her zaman centilmence davranır ve çevresindekiler tarafından da çok sevilirdi. Başarılı bir F1 kariyerinin ardından yarışlardan kopamadı."

Lauda, Alboreto'nın ölümünün motorsporlarının gerçek yüzünü ortaya çıkardığını belirterek, ilerleyen teknolojiye rağmen bütün yarışçıların hala ölümle burun buruna olduklarını söyledi.

İLGİLİ HABER

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!