Sinyalden yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Sinyalden yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2016 00:00

Ankara Garı önünde ‘Emek ve Barış’ mitingine düzenlenen ve 103 kişinin ölümüne neden olan canlı bomba saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, hakkında yakalama kararı olan Mehmedin Baraç, Bingöl’de gözaltına alındı. Kullandığı cep telefonu sinyalinden yeri belirlenen ve düzenlenen operasyonla yakalanan Mehmedin Baraç tutuklandı.

Haberin Devamı

ANKARA Gar Meydanı’nda 10 Ekim 2015 tarihinde 103 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısına ilişkin Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşturmada elde edilen dijital verilerin incelemesinde, kod adı ‘Ömer Hattap’ olan Mehmedin Baraç’ın saldırının failleriyle birçok görüşmesi tespit edildi. Bunun üzerine Baraç hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Türkiye genelinde 5 aydır aranan Baraç’ın, terör örgütü IŞİD’le bağlantılı kişilerle iletişime geçtiği telefon numarası belirlendi. Telefona ait HTS (telefon trafiği) kayıtlarının incelemesinde Baraç’ın Bingöl, Bitlis arasında gidip geldiği ve bu bölgede bulunduğu belirlendi.

BİNGÖL’DE GÖZALTINA ALINDI
Cep telefon sinyalinde yeri tespit edilen Baraç’a yönelik operasyonda Bingöl’de gözaltına alındı. Baraç, Ankara’ya getirildi. Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulanan Baraç, ardından adliyeye sevk edildi. IŞİD üyesi olmak ve Ankara Gar saldırısı failleriyle bağlantısı tespit edilen Baraç’ın IŞİD’in Bingöl sorumlusu olduğu, bu bölgede örgüte katılan kişileri Gaziantep’e gönderdiği, buradaki hücreler üzerinden Suriye’ye geçişlerini sağladığı ileri sürüldü. Baraç, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ankara Gar saldırısıyla ilgili 3 gün önce de örgütün Gaziantep grubunun depo sorumlusu ve patlayıcıları taşıyan kişi olduğu iddia edilen Hüseyin Tunç da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!