Sinop'un "ada" projesi

Güncelleme Tarihi:

Sinopun ada projesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2013 14:56

Vali Yavuz Selim Köşger, Sinop'un bir kanalla ikiye bölünerek ada haline getirilmesini öngören proje için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü'nün olumlu görüş bildirmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Köşger, Sinop'un bir kanalla ikiye ayrılarak ada haline getirilmesi projesinin yaklaşık 1,5 yıl önce dönemin valisi Ahmet Cengiz tarafından, kentin cazibe merkezi haline gelmesi için gündeme getirildiğini hatırlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul için açıkladığı ve kamuoyunda "çılgın proje" olarak bilinen Kanal İstanbul'un benzeri proje fikrinin kentte heyecan yarattığını ifade eden Köşger, ardından 2012 yılı haziran ayında Sinop'ta konuyla ilgili akademisyenler, uzmanlar ve resmi kurum temsilcilerinin katılımıyla projenin tartışıldığını belirtti.

Konuyla ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü tarafından kendilerine bir yazı gönderildiğini anlatan Köşger, "Daha önce düşünülmüş, tasarlanmış bir projeyle ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızla Valiliğimizin bir yazışması var. Sinop'un ada yapılmasıyla ilgili göstergelerin hemen tamamı Ulaştırma Bakanlığınca yerinde bulunmamış" ifadelerini kullandı.

Vali Köşger, projenin güçlüklerine dikkati çekerek, gündeminde nükleer santral olan Sinop için ada projesinin öncelikleri olmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

"Önümüzdeki 10 yıl Sinop'u çok ciddi bir sosyolojik, ekonomik ve kentsel değişim bekliyor" diyen Köşger, şunları kaydetti:

"Yani bu nükleer santralle şehrin çehresi, şehrin nüfus yapısı tamamen değişecek ve ihtiyaçlar değişecek. Bizim önceliğimiz de o. Bu proje daha sonra değerlendirilebilecek bir proje. Dolayısıyla biz şehrin önümüzdeki 10 yılını planlamak, yönetmek açısından o yönden çalışmalar yapılmasını ve önceliğin ona verilmesi gerektiği kanaatini taşıyoruz. Ada projesi iptal değil ama önceliğimiz de değil."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!