Sınırda mazot kaçakçılığı

Güncelleme Tarihi:

Sınırda mazot kaçakçılığı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2013 17:03

Komşumuz Suriye'de otorite boşluğundan yaşananlar gün geçmiyor ki bizi etkilemesin. Son zamanlarda neredeyse sıradan bir hal alan akaryakıt kaçakçılığı bu kez Asi Nehri üzerinde DHA muhabirleri tarafından görüntüledi. Üstelik tek seferde 120 ton mazot ele geçirildi. Öte yandan Suriye devlet televizyonu Türkiye'ye ham petrol kaçırdığı iddia edilen tankerlerin imha edildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Hatay’ın Suriye sınırına sıfır noktasındaki Altınözü İlçesi’ne bağlı Hacıpaşa Beldesi karşısında bulunan ve muhaliflerin kontrolündeki Azmerin Kasabası’ndan bidonlara doldurulan akaryakıt, Asi Nehri’nden sallarla Türk tarafına geçiriliyor.

Burada bekleyen römorklara yüklenen kaçak mazot dolu bidonlar traktörlerle taşınıyor. Kaçak akaryakıt bölgede depolara konularak, buradan pazarlanıyor.

LÄ°TRESÄ° 3 LÄ°RADAN SATILIYOR

Türkiye’de litre fiyatı 4 lira 10 kuruş olan mazot, Suriye’den 2 liraya alınarak, Türkiye’de 3 liradan piyasaya sürülüyor.

Haberin Devamı

Kaçak akaryakıt depoları, güvenlik birimleri tarafından çok sıkı şekilde araştırılırken, Hatay il merkezine yakın bir köy olan Tanışma’da bir deponun basılmasına direnen köylüler jandarma ile çatışmış, deponun alev alıp patlaması ile 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İngiliz Haber Ajansı Reuters da daha önce insanların büyük tehlikelerle Türkiye’ye kaçtığı Asi Nehri üzerinden yapılan akaryakıt kaçakçılığını Suriye tarafından görüntüleyip servise koydu.
Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!