Sinetek'te ağustos filmleri

Güncelleme Tarihi:

Sinetekte ağustos filmleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2004 15:07

Ankara Sinema Kültürü Derneği tarafından 2002 yılının Ekim ayından bu yana aralıksız olarak düzenlenen "SineTek Avrupa" gösterimleri yaz aylarında da birbirinden güzel filmlerle devam ediyor. Gösterimler her perşembe saat:19.30’da Ankapol Sineması’nda ve bütün filmler Türkçe altyazılı. Fatih Akın'ın "Kısa ve Acısız", Bigas Luna'nın Hizmetçi (La Camere del Titanic), Taviani Kerdeşler'in Fiorile ve Mario Camus'nun Masum Azizler (Los Santos Inocentos) adlı yapıtları ağustos ayında seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Ağustos ayının gösterimleri Fatih Akın’ın ilk filmi “Kısa ve Acısız” ile başlıyor. Son filmi “Duvara Karşı” ile bütün dikkatleri üzerine çeken Fatih Akın, yeni Alman sinemasının en önemli ve en yetenekli yönetmenlerinden biri olarak kabul ediliyor. “Kısa ve Acısız”, bir suç öyküsünü anlatsa da, hikayenin altında bir toplumda yabancı olmak ve köklerine dönme isteği gibi yönetmen kendisine yakın duyguları ele alıyor. Biçim ve anlatım olarak Tarantino’nun ve Scorsese’in filmlerini andıran bu dokunaklı film, hareketli sahneleriyle ve göçmen sorununa duyarlı yaklaşımıyla gösterildiği ülkelerde eleştirmenlerin büyük beğenisini kazanmış, yönetmenin Alman sinemasının en önemli isimlerinden biri olacağının işaretlerini vermişti.

Çağdaş İtalyan Sineması’nın en önemli iki ustası Taviani kardeşlerin “Fiorile” isimli filmi  12 Ağustos Perşembe günü gösterilecek. “Fiorile”, bir ailenin bir kaç kuşağının öyküsünü, Napolyon döneminden günümüze kadar anlatan, yalın olduğu kadar olağanüstü görselliği ile de izleyiciyi büyüleyen bir film. “Fiorile” filminin çekildiği Toscano, yönetmenlerin doğum yeri ve büyüleyici bir manzaraya sahip. 19. yüzyıl romanlarını andıran, aşk ve tutku, umut ve dehşet üzerine büyüleyici bir öyküsü olan film, heyecan verici ve alışılmadık bir çalışma.

Haberin Devamı

 İspanyol yönetmen Mario Camus’un zekasını ve anlatım gücünü en iyi yansıttığı “Masum Azizler” filmi 19 Ağustos'ta izlenebilecek.  Film, birçok sinema yazarı ve eleştirmeni tarafından hem yönetmenin en önemli filmi, hem de İspanyol sinemasının başyapıtlarından biri olarak görülmektedir. Mario Camus, İspanya’da çok sevilen ve tanınan bir yönetmendir. Carlos Saura’nın ilk filmlerinin senaryolarını birlikte yazmışlardır. Los Santos Inocentes/Masum Azizler (1984) ve La Casa de Bernarda Alba/Bernarda Alba’nın Evi (1987) filmleriyle birçok festivallerde ödüller almıştır.

Ağustos ayının son filmi ise 26 Ağustos’ta gösterilecek olan, “Hizmetçi”.  İspanyol yönetmen Bigas Luna, bir çok filmi ülkemizde de gösterime girmiş estetik kaygısı öne çıkan erotik filmleriyle tanınıyor. “Hizmetçi”, bir yarışmada ödül olarak Titanik gemisinin denize açılmasını izlemeye giden ve orada tanıştığı hizmetçiye dair fantezilerini anlatan bir işçinin öyküsünü anlatan, keyifli ve hayal gücümüzü zorlayan  bir film.    

Haberin Devamı

GÖSTERİM PROGRAMI
--------------------------

5 Ağustos Perşembe
Saat:19.30
KISA VE ACISIZ
Yönetmen: Fatih Akın

12 Ağustos Perşembe
Saat:19.30
FIORILE
Yönetmen: Paolo & Vittorio Taviani

19 Ağustos Perşembe
Saat:19.30
MASUM AZİZLER
Yönetmen: Mario Camus

26 Ağustos Perşembe
Saat:19.30
HİZMETÇİ
Yönetmen: Bigas Luna

Ayrıntılı bilgi için:
Ankara Sinema Kültürü Derneği
Tel: (0312) 467 2002
e-mail:
info@askfest.org
www.askfest.org

Ankapol Sineması (419 39 59)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!