Sinemanın en iyileri

Güncelleme Tarihi:

Sinemanın en iyileri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2004 01:39

Sinema Yazarları Derneği'nin (SİYAD) düzenlediği ‘‘2003 Yılı Türk Sineması Ödülleri’’, önceki akşam Beyoğlu Emek Sineması' nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. SİYAD Başkanı Atilla Dorsay ve manken Deniz Akkaya' nın sunuculuğunu üstlendiği gecede, En İyi Film Ödülü'nü ‘‘Karşılaşma’’ aldı.

‘‘Karşılaşma’’nın yönetmeni Ömer Kavur ‘‘En İyi Yönetmen’’, senaryo yazarları Kavur ve Macit Koper de ‘‘En İyi Senaryo’’ ödüllerine değer görüldü.

‘‘Karşılaşma’’nın görüntü yönetmeni Ali Utku, ‘‘En İyi Görüntü Ödülü’’nü alırken, ‘‘En İyi Müzik Ödülü’’ de ‘‘Abdülhamid Düşerken’’ filminin müziğini yapan Timur Selçuk'a verildi. ‘‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’’nü, ‘‘Çamur’’ filmindeki rolüyle Yelda Kaymakçı, ‘‘En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’’nü ise ‘‘İnşaat’’ filmiyle Şevket Çoruh aldı. ‘‘İnşaat’’ filmindeki rolüyle Suna Pekuysal ‘‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’’nün, ‘‘Gönderilmemiş Mektuplar’’ ve ‘‘Karşılaşma’’ filmlerindeki rolleriyle de Aytaç Arman ‘‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’’nün sahibi oldu. ‘‘Yılın Umut Veren Sanatçısı Ödülü’’ ise ‘‘Karşılaşma’’ filmindeki rolüyle İsmail Hacıoğlu'na verildi.

VİZONTELE SUUNA

Ödülünü Yılmaz Erdoğan'ın elinden alan Suna Pekuysal, sahneden rol teklifi beklediğini söyledi. Bunun üzerine Erdoğan, ‘‘Tamam ablacığım ben eve gidip ‘Vizontele Suuna'yı yazmaya başlayacağım’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!