Sinemalar açıldı mı?

Güncelleme Tarihi:

Sinemalar açıldı mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2021 10:26

Sinemalar açıldı mı sorusu, Ağustos ayında pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Temmuz ayının ilk günlerinde alınan normalleşme kararları sonrası, sinemalar açıldı mı sorusu gündemde yer almaya başlamıştı. Peki, sinemalar açık mı? İşte, o konuda bilinmesi gereken bazı detaylar

Haberin Devamı

Sinemalar, açılıp açılmadığı merak edilen işletmeler arasında yer aldı. Covid-19 aşılama süreci hızla devam ederken, vaka sayılarının azalmasıyla birlikte kısıtlamalar büyük ölçüde esnetildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının ardından 1 Temmuz itibariyle sokak kısıtlamasının tümden kaldırıldı. Sonrasında Temmuz ayı itibariyle, uzun süre kapalı olan sinemaların açılması gündemde yer aldı.

1 Haziran’da açılması planlanan sinemalar o dönemde aşılamanın istenilen seviyede olmaması nedeniyle 1 ay daha ertelenmişti. Yeni bir uzatma kararı olmadığından, kısıtlama 30 Haziran’da sona erdi ve 1 Temmuz itibariyle sinemalar açıldı.

Ancak sinema salonlarına girişlerde yine belirli koronavirüs tedbirleri uygulanmaya devam edecek. Bu tedbirler arasında yüzde 50 kapasite sınırı, maske zorunluluğu ve HES kodu uygulamaları yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!