Sinema yazarları görmedi

Güncelleme Tarihi:

Sinema yazarları görmedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2008 09:34

2 milyon kişinin izlediği Beyaz Melek'in Sinema Yazarları ödülüne aday gösterilmemesi tartışma yarattı.

Haberin Devamı

SİYAD ÖDÜLLERİ'NİN BU YILKİ ADAYLARI

FİLMİN FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN

Mahsun Kırmızıgül'ün ilk yönetmenlik denemesi olan Beyaz Melek'in Sinema Yazarları Derneği'nin (SİYAD) “Türk Sineması Ödülleri”nin adayları arasına girmemesi şaşkınlık ve tartışma yarattı.

Gösterimde olduğu 11 hafta boyunca 1 milyon  883 bin 499 kişinin izlediği film hiçbir dalda SİYADödüllerine aday gösterilmedi.

SİYAD'ın bu tutumu bazı çevrelerde "acaba SİYAD üyeleri Mahsun Kırmızıgül gibi bir türkücüden yönetmen olur mu, ona yönetmen dersek diğerlerine ne diyeceğiz" kaygısıyla mı filmi görmezden geldi" iddialarının ortaya atılmasına sebep oldu. Yaklaşık 2 milyon kişinin izlediği Beyaz Melek'i görmezden gelen SİYAD üyeleri  'elitist' davranmakla eleştirildi.

Kırmızıgül'en senaryosunu da kendisinin kaleme aldığı film, Türk tiyatro ve sinemasının duayenlerini biraya getiren bir oyuncu kadrosuna sahip.

Ali Sürmeli, Arif Erkin, Bilge Zobu, Cihat Tamer, Cezmi Baskın, Deniz Oral, Emel Sayın, Erol Demiröz, Erol Günaydın, Gazanfer Özcan, Nejat Uygur, Suna Selen, Toron Karaca, Tomris Oğuzalp, Yıldız Kenter, Hüseyin Avni Danyal, Mahsun Kırmızıgül'ün yanısıra Zeynep Tokuş, Sarp Apak, Fadik Sevin Atasoy, Yavuz Bingöl filmin kadrosunda yer alan ünlüer.

Haberin Devamı

Çocukları tarafından görmezden gelinen, kaderlerine terk edilen yaşlıların öyküsünü dramatik bir anlatımla beyazperdeye taşıyan filmin gösterime girmesinden sonra TBMM'de de Beyaz Melek adıyla anılan yasa tasarısı gündeme gelmişti.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!