Sinema oyuncuları örgütleniyor

Güncelleme Tarihi:

Sinema oyuncuları örgütleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2009 11:40

Son yıllarda büyük gelişme kaydeden, Türkiye’nin uluslararası tanıtımında ciddi katkılar sağlayan ve bir endüstriye dönüşen Türk sineması, yeni bir meslek örgütüne “merhaba” demeye hazırlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türk sineması oyuncuları Birleşik Oyuncular Meslek Grubu (BİROY) adı altında bir araya geliyor. Ünlü sinema oyuncuları, yeni meslek örgütleri hakkında görüşlerini almak üzere ise yarın saat 13.00’de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı Bakanlık Opera binasındaki makamında ziyaret edecek. Bakan Günay’la BİROY adına, ünlü sinema oyuncuları Zafer Algöz, Erkan Can, Fadik Sevin Atasoy, Nejat İşler, Burcu Kara, Fikret Kuşkan, Ali Sürmeli, Güven Kıraç, Ragıp Savaş, Olgun Şimşek, Ülkü Duru, İştar Gökseven ve Janset Pajal bir araya gelecek.

Açıklamada, sinema alanında faaliyet gösteren oyuncuların 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda öngörülen çerçevede bir meslek birliğine kavuşmalarının, sinema oyuncularının haklarının takibi açısından büyük bir adım olarak nitelendirildiği ifade edildi. Son yıllarda film endüstrisinin önemli bir yatırım aracı haline geldiği ve izleyici tercihlerinin de büyük ölçüde filmde rol alan sanatçılara bağlı olarak belirlendiği belirtilen açıklamada, bu alanda gerçekleştirilecek örgütlenmenin sektörün gelişmesi açısından oldukça yararlı sonuçlar doğurmasının beklendiği kaydedildi. Yakın dönemde büyük başarılara imza atarak toplumun sevgi ve beğenisini kazanan oyunculardan oluşacak birliğin, önümüzdeki dönemde telif hakları alanında etkin ve fonksiyonel bir rol oynayarak sinema oyunculuğu alanında hakların takibi bakımından sektöre önemli katkılar sağlamasının da beklendiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!