Sınavlar ne zaman olacak? Sınavlar okullarda yüz yüze yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Sınavlar ne zaman olacak Sınavlar okullarda yüz yüze yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2021 10:55

Sınavların ne zaman yapılacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında uzaktan eğitime geçilmesinin ardından sınavların ertelendiği duyurulmuştu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son dakika açıklamasında lise sınavlarının ne zaman ve nasıl yapılacağını duyurdu. İşte konu ile ilgili detaylar

Haberin Devamı

Koronavirüs önlemleri kapsamında okullarda yapılacak olan sınavlar ertelenmişti. Öğrenciler sınavların ne zaman yapılacağını öğrenmek istiyorlar. Konu ile ilgili son dakika açıklaması yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk mart ayına işaret etti. Bakan Selçuk açıklamasında, ‘Lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavları, mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecektir.’ dedi.

SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime geçiş sürecinin ayrıntılarına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Bakan Selçuk, ‘Lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavları, mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecektir.’ ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin okullarda yüz yüze eğitime katılımlarının geçen dönemde olduğu gibi yine velilerin kararına bağlı olacağını belirten Selçuk, "Yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlerimiz için şubat ayı içerisinde aşı uygulamasının yapılması planlanmaktadır." diye belirtti.

Haberin Devamı

Bakan Selçuk, "Farklı sınıf düzeyleri ve okul kademelerinde de il bazlı olarak yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili kararlar alınabilecektir. Öğrenme kayıplarının giderilmesi için kapsamlı bir programa başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Sınavlar ne zaman olacak Sınavlar okullarda yüz yüze yapılacak

OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ İÇİN 1 MART’A İŞARET ETTİ

Bakan Selçuk açıklamasında " Köy okullarımızı tüm kademelerde 15 Şubat'ta yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz. 15 Şubat'ta tüm bağımsız anaokullarını da tam zamanlı açma kararı verdik. 1 Mart'tan itibaren özel gereksinimli öğrencilerimiz için de özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacak. 1 Mart tarihinde okullarımız, sınav döneminde olan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için de kapılarını açacak.1 Mart Pazartesi ilkokullarımız tüm sınıf düzeyleriyle açılacak. Öğrencilerimiz eğitimlere seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün devam edecek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!