Sınavda örgüt var

Güncelleme Tarihi:

Sınavda örgüt var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 00:00

Skandal sınava soruşturma açtıran CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, soruşturma savcısıyla yeniden görüştüğünü ve 2 aydır dosyanın kapağına bile dokunulmadığını savunarak, “Burada örgüt bağlantısı var. Türkiye Cumhuriyeti içinde kamu gücünü kötüye kullanmak suretiyle kurulan çıkar örgütlenmeleri var” dedi.

Haberin Devamı

Kart dünkü basın toplantısında, ÖSYM’nin sınavın sakat olduğunu kabul etmesine karşın ortada somut bulgu olmadığı için sorumlulara ulaşamamaktan yakındığını anımsatarak, şunları söyledi:

Hükümetin ajanı tartışması

“Savcıyı aradım, ‘yargıçlık sınavında soruların çalındığı ortada siz ne yapıyorsunuz?’ dedim. Savcı, ‘araya Adli Tatil girdi pek çalışma yapamadık, savcılık makamı olarak kendi aramızda istişare edeceğiz’ dedi. Ben de bunun üzerine ‘Umarım hükümetin ajanı gibi davranmazsınız, savcıların bir bölümü hükümetin ajanı gibi davranıyor’ dedim. Savcı buna tepki gösterdi. Ancak 2 ay olmuş, savcı daha dosyanın kapağına dokunmamış. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Burada örgüt bağlantısı var. Devlet nüfuzunu kötüye kullanmak suretiyle Adalet Bakanlığı ve ÖSYM bünyesinde örgüt var. Örgüt sadece Kandil’de yok, Türkiye Cumhuriyeti içinde kamu gücünü kötüye kullanmak suretiyle kurulan çıkar örgütlenmeleri var. ÖSYM iflas etmiş durumda. Sabıkalı kurum kendi içinde mevcut olan cemaat yapılanması etrafındaki örgütü koruyor ve himaye ediyor, delilleri karartıyor. Bakalım Adalet Bakanı bundan sonra harekete geçecek mi? Türkiye Cumhuriyeti kimsenin, AKP’nin çiftliği değildir; herkes bunu görecek ve öğrenecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!