Sınav ikincisi: Amacım mühendis olmak

Güncelleme Tarihi:

Sınav ikincisi: Amacım mühendis olmak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2004 14:27

Özel Okullar Sınavı'nda 822.053 puanla ikinciliği paylaşan Buğra Baturay Akaslan, annesi ve babası gibi mühendis olmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı

İkinciliği 3 öğrenciyle paylaşan Üsküdar Hasan Tan İlköğretim Okulu mezunu Akaslan, sınava hazırlanırken çok ders çalışmadığını, bilgisayar oynamak, sinemaya gitmek gibi sosyal aktivitelere de zaman ayırdığını ifade etti.

Robert Koleji'ni kazandığını belirten Akaslan, şunları kaydetti:

“İkinci olduğumu televizyondan öğrendim. Bu sonucu beklediğim için çok şaşırmadım ama yine de sevindim. 100 sorudan sadece 1 tek sosyal sorusunu yapamamıştım. Sınava 1 yıl dershaneye giderek hazırlandım. Okulda ve dershanede dersleri çok iyi dinledim ve eksik olduğum konuları evde tekrar ettim. Bilgisayarda oynadım, sinemaya gittim. Yani kendimi 1 yıl boyunca eve kapatmadım. Amacım annem ve babam gibi mühendis olmak.”

Haberin Devamı

BURSLU OLURSA GİDEBİLECEK

Makine mühendisi olan baba Kubilay Akaslan da, oğluna her zaman güvendiğini belirterek, sonucun kendileri için çok sürpriz olmadığını söyledi.

Oğlunun kazandığı Robert Koleji'nin yol ve yemekle birlikte yıllık masrafının 20 milyar liranın üzerinde olduğuna dikkat çeken Akaslan, ”Biz de Robert Koleji'nde okumasını arzu ediyoruz. Ancak burslu olursa yollayabiliriz. Maaşımla Robert Koleji'nin masraflarını karşılamam mümkün değil” diye konuştu.

Elektronik mühendisi olan anne Mine Akaslan da, oğlunun daima başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, onunla gurur duyduklarını bildirdi.

Kendisine ders çalışması konusunda herhangi bir baskı ya da uyarıda bulunmadıklarını anlatan Akaslan, “Oğlum normal yaşantısına devam ederek sınava hazırlandı. Ne kadar bilgiysayarda oynuyorsa, ne kadar ders çalışıyorsa aynı şekilde devam etti. Özel bir program uygulamadı” dedi.

"BOL BOL TEST ÇÖZDÜM"

Özel Okullar Sınavı'nda 816.096 puanla üçüncülüğü paylaşan Ufuk Aydoğdu, bu dereceyi beklediğini söyleyerek, “Bol bol test çözüp, planlı çalıştım” dedi.

Aydoğdu, Fatih Dersanesi Avcılar Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında, okulla birlikte sınavlara hazırlanmanın zor olduğunu, ancak sınavdan önce son 2 ayını dersaneye ayırdığını söyledi.

Haberin Devamı

“Sınavdan derece bekliyordum. Bol bol test çözüp, planlı çalıştım. Oyun oynamayı da ihmal etmeden sınava hazırlandım” diyen Aydoğdu, genetik veya elektrik-elektronik mühendisi olmak istediğini dile getirdi.

Aydoğdu, özellikle İstanbul Anadolu Lisesi'ni kazanmayı istediğini de belirterek, bunun için LGS sonuçlarını beklediğini kaydetti.

Baba Nihat Aydoğdu da, Ufuk'un Adem Çelik İlköğretim Okulu'nu birincilikle bitirdiğini anlatarak, “Çok başarılı bir öğrenci. Kendi kendisini geliştirdi. Gurur duyuyorum” dedi.

Anne Gülten Aydoğdu da, oğluyla gurur duyduğunu dile getirerek, tüm velilerin bu sevinci yaşamaları dileğinde bulundu.

"BABAM TESBİH SATIYOR, GURUR DUYUYORUM"

Özel Okullar Sınavı'nda 822.053 puan alarak, Türkiye ikinciliğini 3 öğrenciyle paylaşan Kadir Girişen, tespih satarak geçimlerini sağlayan babasıyla gurur duyduğunu söyledi.

Özel Yeni Ortadoğu İlköğretim Okulu mezunu Girişen, özel bir dershanede düzenlenen basın toplantısında, sadece 1 soruyu yanlış yaptığını ve Türkiye birinciliğini beklediğini ifade etti.

İlk tercih olarak İstanbul Beşiktaş Amerikan Robert Lisesi'ni seçtiğini söyleyen Girişen, şöyle dedi:

“Bugüne kadar hep burslu okudum. Ailemin ekonomik gücü iyi değil. Babam tespih satarak ailemizin geçimini sağlıyor. Babamla gurur duyuyorum. Genetik mühendisi olup, beni yetiştiren öğretmenlerin aynısını kopyalayacağım. Yoksul insanlara yardımcı olmak istiyorum.”

Oğlundan böylesi bir başarı beklediğini belirten baba Alaattin Girişen ise aylık kazancı olan 300 milyon lira ile çocuklarını okutmaya çalıştığını belirtti.

Oğlunun her zaman, “Tespih satmanda sana yardımcı olayım” dediğini ancak, bunu kabul etmediğini ifade eden Girişen, “Ben, her zaman ona 'okuyup büyük adam olacaksın' dedim. Beni hiç mahcup etmedi. Onunla gurur duyuyorum” dedi.

Dershane Genel Koordinatörü Sabahattin Kolaç ise Kadir Girişen'i ilköğretim 4. sınıfta fark ettiklerini ve o günden sonra kendisini burslu olarak yetiştirdiklerini söyledi.

"SONUÇLARI KOYUN OTLATIRKEN ÖĞRENDİM"

Özel Okullar Sınavı'nda 822.053 puan alarak, Türkiye ikinciliğini 3 öğrenciyle paylaşan Orhan Erboğa, İzmir Fen Lisesi'ne yerleşmek istediğini söyledi.

Şanlıurfa Özel Çağlayan İlköğretim Okulu'nda burslu okuyarak mezun olan Erboğa, sınav sonucunu, Viranşehir'in Ballıca Köyü'ne bağlı Boztepe Mezrası'nda koyun otlatırken, telefon eden öğretmenlerinden öğrendiğini belirtti.

Sınava çok iyi hazırlandığını, yalnızca 1 soruyu yanlış cevapladığını ifade eden Erboğa, hayvancılıkla uğraşan 10 çocuklu bir aileye mensup olduğunu söyledi.

İlkokuldan bu yana, öğrenimini tamamlayıp doktor olmak istediğini anlatan Erboğa, şöyle dedi:

“Derslerde başarılı olmama rağmen, maddi olanaklarımız iyi olmadığı için çobanlık yapmam gerekiyordu. Bu nedenle zaman zaman derslerimi aksatmak durumunda kalıyordum. 3 yıl önce Özel Çağlayan İlköğretim Okulu yetkilileri başarımı fark ederek, öğrenim masraflarımı üstlendiler. Sınavı kazanmamda çok büyük emekleri oldu. Türkiye genelinde derece yapacağımdan şüphem yoktu. Hayalim gerçekleşti. Şimdi İzmir Fen Lisesi'ne yerleşmek istiyorum.”

Orhan'ın babası Şefik Erboğa ise çocuğunun başarısıyla gurur duyduğunu belirterek, “Sonucu öğrendiğimde mutluluktan ne yapacağımı şaşırdım. Orhan çok gayretliydi. Bir taraftan derslerine iyi hazırlanıyor, diğer yandan tatillerde köyde koyunları otlatıyordu. Umarım, aynı başarıyı ileride de gösterir” diye konuştu.

"AZ VE ÖZ ÇALIŞTIM"

Özel Okullar Sınavı'nda tüm soruları doğru yanıtlayarak, 828.288 puanla birinci olan Mert Gümren, “Az ve öz çalışıp, başarılı olmayı amaçlamıştım” dedi.

Edremit Özel Özcan Koleji İlköğretim Okulu öğrencisi Gümren, mezun olduğu okulda ailesiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, birinciliğin kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

“Az ve öz çalışıp, başarılı olmayı amaçlamıştım” ifadesini kullanan Gümren, ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Toplam 21 bin 447 kişinin girdiği, 3 bin 149 öğrencinin başarılı olduğu sınavda birinci olarak İstanbul Amerikan Robert Lisesi'ni kazanan Mert Gürmen'in Edremit Devlet Hastanesi'nde anestezi uzmanı olarak görev yapan babası Dr. Mehmet Seyman Gürmen ile patoloji uzmanı olarak görev yapan annesi Dr. Muazzez Gümren de oğullarının çalışma düzenine müdahale etmediklerini belirterek, “Oğlumuz, çalışma zamanı çalışır, diğer zamanlarında gitar çalardı. Başarısından dolayı mutluyuz” görüşünü dile getirdiler.

"İSTANBUL ERKEK LİSESİ'NDE OKUMAK İSTİYORUM"

Özel Okullar Sınavı'nda 816.053 puanla üçüncülüğü paylaşan Alper Nizamoğlu, İstanbul Erkek Lisesi'nde öğrenim görmek istediğini söyledi.

Bursa Mudanya Özel Emine Örnek İlköğretim Okulu öğrencisi Nizamoğlu, Okul Müdürü Emine Örnek ile düzenlediği basın toplantısında, çok çalışarak değil, planlı çalışarak başarıya ulaştığını belirtti.

Sınavda İstanbul Beşiktaş Amerikan Robert Lisesi'ni kazanan Nizamoğlu, “Çarşamba günü açıklanacak Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı sonucuna göre, İstanbul Erkek Lisesi'nde öğrenim görmek istiyorum” dedi.

Ailesine ve öğretmenlerine teşekkür eden Nizamoğlu, üniversite öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde yapmak istediğini belirtti.

Emine Örnek de Alper Nizamoğlu'nun ağabeyi ve kendi öğrencileri olan Berker'in İstanbul Erkek Lisesi'nde okuduğunu, ikizi Sarper'in de sınavda İstanbul Alman Lisesi'ni kazandığını kaydederek, “Okulun basketbol ve halkoyunları takımında oynayan, satrançta dereceleri bulunan Alper'den bu dereceyi bekliyorduk” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!