Sinatra’ya muhteşem veda

Güncelleme Tarihi:

Sinatra’ya muhteşem veda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Geçen cuma günü, geçirdiği kalp krizi sonucu 82 yaşında ölen Amerikalı ünlü sanatçı Frank Sinatra, ailesi ve Hollywood'daki yakın dostlarından oluşan 400 kişilik seçkin bir topluluğun katıldığı törenle yakınlarına kez veda etti. Sinatra ailesinin istediği üzerine gece ayini ve dünkü cenaze töreni sadece yakın dostların yer aldığı özel bir çerçevede gerçekleşti. Basın mensupları her iki törene de alınmadılar.

Sinatra için önceki gece Beverly Hills'teki Good Shepherd Katolik Kilisesi'nde gece ayini düzenlendi. Sinatra'nın gardenya çiçekleriyle bezeli tabutunun getirildiği kilisedeki törene, Gregory Peck'ten Jack Lemmon'a kadar, Hollywood'un hayatta kalan bütün eski tüfekleri katıldı. Sanatçının üçüncü eşi Mia Farrow'un da hazır bulunduğu törende, bir dönem hayatına girip çıkan film yıldızı Angie Dickinson da vardı.

Törene katılanların anlattığına göre son derece duygusal bir havada geçen törende herkes tabutun önüne gelip, sanatçıyı son kez öptü. 82 yaşındaki eşinin ölümü nedeniyle hayli sarsıldığı gözlenen Barbara Sinatra'yı da oğlu Robert Marx teselli etti.

Sanatçının tabutu şarkıcı Steve Lawrence ve komedyen Don Rickles ve Tom Dreesen tarafından taşındı. Bir saatten biraz fazla süren ve Los Angeles Başpiskoposu Roger Mahony tarafından yönetilen ayinde koro ilahiler söyledi. Sinatra şarkılarından oluşan bir medley'in de çalındığı törende, Frank Sinatra'nın kızı Nancy Sinatra, torunu Amanda ve ünlü sanatçı Tony Bennett birer konuşma yaptılar.

Törene katılanların ifadesine göre Nancy Sinatra son derece sade bir konuşma yaptı ve babasının ailenin çalkantılı günler geçirdiği 1970'lerde kendisine yazdığı bir mektubu okudu. Şarkıcı Tony Bennett ise, ‘‘Bizler onun sesine tekrar tekrar aşık olduk’’ diyerek dostuna veda etti.

Sinatra'nın cenazesi dün düzenlenen törenden sonra Palm Springs'teki aile mezarlığında annesi Natalie Sinatra ve babası Anthony Sinatra'nın yanı başında toprağa verildi.

Eski tüfekler oradaydı

Sinatra'nın cenaze törenine Anthony Quinn ve Jack Lemmon da katıldı.Lemmon, gözündeki bantı niye taktığını açıklamadı.

Sinatra'ya son görevlerini yerine getiren ünlüler arasında Kirk Douglas, Robert Wagner, Mia Farrow, Liza Minnelli, Jack Lemmon, Gregory Peck, Anthony Quinn, Jill St.John, Shelley Winters, Tom Selleck, Paul Anka, Eydie Gorme, Milton Berle, Connie Stevens, Wayne Newton, Lew Wasserman, Joey Heatherton, Tim Conway, Bob Newhart, Ben Vereen, Ed McMahon, Red Buttons ve Marlo Thomas bulunuyordu.

82 yaşında hayata veda eden Frank Sinatra'nın tabutu, gardenya çiçekleriyle kaplandı. Sinatra, Palm Springs'teki aile mezarlığında annesi Natalie Sinatra ve babası Anthony Sinatra'nın yanına gömüldü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!