"Şimdi bilişim zamanı"

Güncelleme Tarihi:

Şimdi bilişim zamanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2007 11:13

TÜBİSAD (Türkiye Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği), 14 Şubat Çarşamba günü yaptığı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, derneğin son dönem faaliyetlerini aktarmanın yanı sıra, Türkiye'nin bilişimle kalkınma vizyonunu ele aldı. Bilişimin, önümüzdeki en büyük fırsatlardan biri olduğunun vurgulandığı toplantıda, OFİMAD'ın (Ofis, Otomasyon ve Telekomünikasyon Sistemleri Distribütörleri Derneği) TÜBİSAD'a katılımı ve yeni Yönetim Kurulu da açıklandı.

Haberin Devamı

Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Tuğrul Tekbulut, Turgut Gürsoy, Çağlayan Arkan, Namık Kural, Nazım Özdemir, Zafer Küçükateş, Kemal Cılız, İbrahim Özer, Recep Barut, Mehmet Nalbantoğlu, Levent Kızıltan, Ege Can Ertem, Atilla Tüfekçi. Yüksek Danışma Kurulu'ndaki isimler ise şöyle: Ayhan Bermek, Muzaffer Akpınar, Faruk Eczacıbaşı, Agah Uğur, Erol Bilecik, Ziya Boyacıgiller, Cengiz Ultav, Orhan Göksal.

Tuğrul Tekbulut: "Şimdi Bilişim Zamanı!"

TÜBİSAD Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan Başkan Tuğrul Tekbulut, Türk sanayiinin Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana geçtiği aşamaları özetledikten sonra, gelişen dünya koşullarında geleceğin bilişim sektöründe olduğunu vurguladı. Tekbulut, bilişim sayesinde Türkiye'nin küresel rekabet avantajı, üretkenlik artışı, ihracat ve istihdamda artış, sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınma sağlayacağını ifade etti.

Haberin Devamı

İstihdam sorunun çözümü bilişimde

Tuğrul Tekbulut, bilişimle kalkınma vizyonunun benimsenmesiyle Türkiye'nin istihdam sorununa çözüm üretilebileceğini ifade ederek, bilişimin bu konudaki avantajını şöyle özetledi:

o Ekonomik kalkınma, kişi başına yaratılan katma değerin ve marjinal faydanın artması ile mümkündür.
o Kişi başına en düşük yatırım ile en yüksek katma değer ve marjinal fayda, bilişim ile sağlanabilir.
o Türkiye'nin genç nüfus ve sınırlı kaynakları ile yatırım yapabileceği en uygun sektör bilişimdir.

Tekbulut, bilişime odaklanılmasıyla ilk anda 20 bini aşkın meslek lisesi ve üniversite mezununa iş imkanı sağlanabileceğini vurguladı.

Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı firmaların, ülkemizdeki bu potansiyeli keşfettiğini belirten Tuğrul Tekbulut, bu firmaların Türkiye'de Ar-Ge, yatırım ve özellikle de çağrı merkezi hizmetlerine ağırlık verdiklerini söyledi. Siemens Business Services, Lufthansa, Sony, Unilever gibi çok sayıda firmanın Avrupa'ya ve Ortadoğu'ya yönelik operasyonlarını Türkiye'den yönettiklerini belirten Tekbulut, bu durumun Türkiye'yi bölgenin bilişim üssü haline getirme yolunda büyük önem taşıdığını ifade etti.

Haberin Devamı

TÜBİSAD'ın yıllık değerlendirmesi ve vizyonu

TÜBİSAD Başkanı Tuğrul Tekbulut, derneğin 2006 yılındaki faaliyetlerini, özellikle de EICTA üyeliğinin getirdiği avantajları da özetledikten sonra, OFİMAD'ın TÜBİSAD'a katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 2006 yılı sonunda yapılan Arama Konferansı'nın sonucunda belirlenen yeni vizyonu da açıklayan Tekbulut, "TÜBİSAD'ın hedefleri, Türkiye'nin 2010 yılına kadar Avrupa'nın ve bölgenin teknoloji hizmetleri üssü olması; bilişim sektöründe servis ve katma değerli hizmetlerin oranının donanıma eşitlenmesi; Türk toplumunu harekete geçirecek bir proje üretilerek, Türkiye'nin yaratıcılık ve inovasyon merkezi haline getirilmesidir," dedi.

Bu hedeflere yönelik olarak, TÜBİSAD bünyesindeki Hizmetler, Yazılım, İnsan Kaynakları ve Eğitim, Telekomünikasyon, Donanım, Girişimcilik ve Yenilikçilik komisyonları ile e-dönüşüm Türkiye Koordinatörlüğü'nün faaliyetlerini daha da geliştirerek sürdürecekleri vurgulandı. Tuğrul Tekbulut, özellikle, ülkemizin AB'nin bilişim üssü olmasına yönelik TÜBİSAD çalışmalarının yoğun biçimde devam edeceğini belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!