Silopi'de Polisevi'ne saldırı: 2 şehit

Güncelleme Tarihi:

Silopide Polisevine saldırı: 2 şehit
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 00:00

Şırnak’ın Silopi İlçesi’ndeki Polisevi’nin arka tarafındaki nöbet kulübesi dün saat 22.00 sıralarında uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı. Saldırı sonucu 2 polis şehit oldu. Şehit polislerden biri henüz 2 aylık polisti, bu hafta sonu da düğünü vardı.

Haberin Devamı

ŞEHİT POLİS İÇİN TÖREN / Foto Galeri

 

Silopi'de Polisevi'nin güvenliğini sağlayan polis noktasına dün saat 22.00 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Teröristlerin açtığı ateşte, kulübede bulunan polis memurları Muharrem Ünlü ile Gökmen Şimşek, ağır yaralandı. Silopi Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılardan Muharrem Ünlü, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Durumu ağır olan Gökmen Şimşek ise ameliyat edildi ve ardından helikopterle Diyarbakır Dicle Ünversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Şimşek, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen sabah satlerinde şehit oldu.

 

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

 

Haberin Devamı

15 GÜNLÜK POLİSTİ

Şehit polislerden Gökmen Şimşek'in Silopi'de yeni görevi başladığı ve 2 aylık polis memuru olduğu ve haftasonu düğün yapacağı öğrenildi. Şehit polislerden Gökmen Şimşek'in Edirne, Muharrem Ünlü'nün de Çorum nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Düğün için Edirne'ye gitmek üzere bugün itibariyle izne ayrıldığı bildirilen Şimşek'in yarın akşam kına gecesi, hafta sonu da düğününün yapılacaktı.

 

DÜĞÜN DAVETİLERİ DAĞITILIYORDU, ACI HABER GELDİ

 

Şehit olan polis memuru Gökmen Şimşek'in, Edirne'deki 1. Murat Mahallesi Haşim İşcan Caddesi 17. Sokak'taki Sınırkent Sitesi'nde oturan baba evinde gözyaşı ve acı hakim.

/images/100/0x0/55ea2ba5f018fbb8f86f7037
Konuşma ve duyma özürlü olan annesi Hülya, babası Mustafa ile kardeşi Gökhan Şimşek (20), Gökmen Şimşek'in şehit haberini dün gece aldıktan sonra yasa büründü.

Şehit haberini alarak Gökmen Şimşek'in ailesinin evine gelen nişanlısı Ece Yalçınbaş ve yakınları da sinir krizi geçirdi. Sağlık ekipleri, düğün için Edirne'ye gelen yakınları ile büyük üzüntü yaşayan aileye müdahale etti.

Haberin Devamı

Şehit polisin kardeşi Gökhan Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağabeyinin bir yıl astsubay olarak görev yaptıktan sonra polis sınavlarına girdiğini, sınavı kazandıktan sonra, 6 aylık eğitimden sonra tayininin Şırnak'a çıktığını söyledi.

Ağabeyi ile dün akşam konuştuğunu anlatan Şimşek, “2 gün sonra düğünü vardı. Teyzemle konuşmuş ona (düğünüme geliyorum) demiş. Yarın kınası vardı. Burada gördüğünüz herkes düğününe gelmişti, cenazesine değil. Daha sonra da ben konuştum. Benden davullu zurnalı düğün istedi. Davetiyeleri dağıtıyorduk. Acı haber geldi yıkıldık. Hepimiz şoktayız.”

ŞEHİT POLİS GÖKMEN İÇİN TÖREN 

Şehit olan polis memuru Gökmen Şimşek için Diyarbakır Havaalanında düzenlenen cenaze törenine Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam da katıldı. Şimşek'in özgeçmişinin okunması ve dua edilmesinin ardından cenaze, Edirne'ye gönderilmek üzere uçağa konuldu.

OĞLUNUN ŞEHİT HABERİNİ ALINCA FENALAŞTI

/images/100/0x0/55ea2ba5f018fbb8f86f7039
Saldırıda şehit olan diğer polis memuru Muharrem Ünlü (29) için de Diyarbakır Havaalanında tören düzenleneceği bildirildi.

Öte yandan, Çorum Valisi Nurullah Çakır, şehit polis memuru Muharrem Ünlü'nün (29) Mecitözü ilçesinde yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ünlü'nün ilçedeki bir dershanede Türkçe öğretmenliği yaptığı, 2 yıl önce polis olarak göreve başladığı öğrenildi.

ŞEHİT POLİS İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ / WEB TV

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI 

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Silopi'de polis noktasına yönelik saldırıyla ilgili çok yönlü operasyonların sürdürüldüğünü belirterek, “Umuyorum ki kısa sürede bunu yapan hain ellere ulaşacağız. Gerekenler yapılacak, tetiği çekenler Türk adaletine teslim edilecek” dedi.

SALDIRIYI 4 TERÖRİST GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Silopi Polisevi’nin arka bölümündeki polis noktasında görevli polislere yönelik PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda polis memurları Muharrem Ünlü ve Gökmen Şimşek’in şehit edilmesiyle ilgili saldırının detayları ortaya çıkıyor. Polislerin nöbet kulübesinden çıkıp, polisevi önünde devriye gezerken, teröristlerden birinin polislerin yanına yaklaşarak, bir süre konuştuğu belirlendi. Bu teröristin konuşmasının hemen ardından çevrede gizlenen diğer teröristler polislerin üzerine uzun namlulu silahla ateş açtı.

Saldırıda iki polis memuru ağır yaralanırken, 4 kişi oldukları sanılan teröristler yaya olarak kaçmaya başladı. Polisevi’nde görevli diğer polisler bir süre kaçan teröristleri takip etti, ancak PKK’lılar Cudi Dağı’na doğru kaçarak izlerini kaybettirdi. Silopi’de teröristleri yakalamak için dün gece başlatılangeniş kapsamlı operasyon sürdürülüyor.

 

ASKER KUZENİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Diyarbakır Havaalanı’nda ikinci tören şehit polis 29 yaşındaki Muharrem Ünlü için yapıldı. Türkçe öğretmeni olan ancak ataması yapılmadığı için sınava girip polis olan şehit Muharrem Ünlü’nün Diyarbakır’ın Lice İlçesi Abalı Jandarma Karakolu’nda vatani görevini yapan kuzeni Mustafa Güngör Ünlü de getirildi. Törende gözyaşlarını tutamayan kuzen Ünlü’yü Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu teselli etmeye çalıştı.

Sözlü olduğu belirtilen şehit polis Muharrem Ünlü’nün cenazesi uçakla Ankara’ya uğurlanırken, Ankara’dan karayoluyla memleketi Çorum’a götürülecek.

 

SALDIRIDAN 8 SAAT ÖNCE ÇOCUKLARI AĞIRLAMIŞLARDI

Silopi’de, 2 polis memurunun şehit edildiği Polisevi’nde olaydan 8 saat önce 40 kişilik 2 gruptan oluşan ana okulu öğrencilerin ağırlanmıştı. Anaokulu öğrencileri polis araçlarına binmiş, poliste onlara çikolata ikram ederek, trafik haftası kapsamında broşürler dağıtmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!