Silahı bir demet nergise sakladı

Güncelleme Tarihi:

Silahı bir demet nergise sakladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2004 01:46

Ekranların sivri dilli yorumcusu eski hakem Ahmet Çakar, dün 09.10'da Mecidiyeköy'de otomobilinden inerken, silahlı saldırıya uğradı.

Elinde nergis çiçeğiyle yaklaşan saldırgan, 5 kurşun sıktı.

Eski hakem ve spor yorumcusu Dr. Ahmet Çakar, dün sabah görev yaptığı Mecidiyeköy'deki sağlık ocağı önünde silahlı saldırıya uğradı. Elinde bir demet nergis çiçeği ile bekleyen kimliği belirsiz saldırgan, otomobilinden inen Çakar'a 5 kurşun sıktı. Çakar'ın vurulması son bir yılda spor yazarlarına dönük beşinci saldırı oldu.

Eski hakem ve spor yorumcusu Dr. Ahmet Çakar, dün sabah görev yaptığı Mecidiyeköy'deki sağlık ocağı önünde silahlı saldırıya uğradı. Elinde bir demet nergis çiçeği ile bekleyen kimliği belirsiz saldırgan, otomobilinden inen Çakar'a 5 kurşun sıktı. Çakar'ın vurulması son bir yılda spor yazarlarına dönük beşinci saldırı oldu.

Ahmet Çakar'a silahlı saldırı Mecidiyeköy Çiçekli Bahçe Sokak üzerinde bulunan Sağlık Bakanlığı'na bağlı Şişli-Mecidiyeköy Sağlık Ocağı Tabipliği'nin önünde saat 09.10'da meydana geldi. 8 yıldır pratisyen hekim olarak görev yapan, ayrıca Şişli Sağlık Grup Başkan Yardımcısı olan Ahmet Çakar, 34 VD 5102 plakalı Nissan marka otomobili ile sağlık ocağına geldi. Bir süredir bahçede elinde çiçeklerle bekleyen 25 yaşlarında kimliği belirsiz kişi, otomobilini park edip aşağı inen Çakar'ın yanına giderek elindeki çiçekleri uzattı. Saldırgan, aniden çiçeklerin arasından çıkardığı silahı ateşledi. 5 el ateş eden saldırgan, Çakar'ı kanlar içinde yere serdikten sonra olay yerinden kaçtı. Çiçekleri bir çöp kutusuna atan saldırgan ara sokaklara girerek izini kaybettirdi. 5 kurşun isabet eden Çakar'a ilk müdahaleyi sağlık grup başkanlığında çalışan Dr. Adil Paksoy ve arkadaşları yaptı. Yaralarına tampon yapan doktorlar Çakar'ı otomobiliyle Avrupa Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırdı.

HAYATİ TEHLİKE YOK

Çakar'ı ameliyat eden Prof. Dr. Yılmaz Kafadar ve Dr. Akil Tayyareci, ünlü spor yorumçcusunun vücuduna 2'si batın bölgesi, 3'ü de kalça kısmı olmak üzere 5 mermi girişinin olduğunu belirtti. Kurşunlardan 4'ünün girip çıktığını, birinin halen vücutta olduğunu bildiren doktorlar, ‘‘İç organlarda ve kemiklerde bir yaralanma yok. Beşinci kurşun sağ kalçada, kaba ette bulunuyor. Yaranın iyileşmesinden sonra çıkartacağız’’ dediler.

Saat 10.00 sıralarında ameliyata alınan ve 12.15 sıralarında çıkan Çakar, Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındı. Çakar bugün öğle saatlerinde yoğun bakım ünitesinden normal odaya çıkarılacak. Şuuru açık olan Çakar'ın saldırganın 25 yaşlarında, kısa boylu, esmer bir kişi olduğunu söylediği öğrenildi. Olayı duyan Çakar'ın eşi Arzu Çakar, annesi Meral Çakar, kayınpederi Metin Ersoy ile, futbol yorumcuları Turgay Şeren, Ziya Şengül, Reha Muhtar, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi hastaneye geldi.

YEDİ ŞÜPHELİ İSİM

Ahmet Çakar'ın ameliyattan sonra 'Kimseyle alacak-verecek ilişkim olmadı. Ahlak dışı bir ilişki içerisinde değilim. Böyle bir olay olsa olsa televizyondaki konuşmalarım ve yorumlarımdan kaynaklanmış olabilir. Kimin yaptığını bilmiyorum' dedi. Edinilen bilgiye göre Çakar 7 kişiden şüphelendiğini söyledi, ancak hiçbirinin adını vermedi.

Meydan okuyan sözler

MAÇASI YİYEN GELİR

Benim itikatım var. Ne olur bana? En kötü ihtimal verecek bir can borcum var. En fazla öldürürler. Maçası yiyen gelir alır canımı. Ama bu öyle kolay değil. Beni sindirmeye ciğeri yeten, yüretiği yeten, maçası yeten buyursun. Etim de kalındır. Kolay kolay diş geçmez.

CİĞERİ BEŞ PARA ETMEZLER

Ben ‘‘Halk benim hakkımda ne düşünür?’’ diye düşünmüyorum. Türk halkı sonunda neyin ne olduğunu anlar. Türk halkı zekidir. Bakmayın, kültürel sıkıntısı olabilir, eğitim seviyesi düşük olabilir ama insanlar bir müddet sonra Türk futbolunda tepede görünen birçok kişinin aslında ciğeri beş para etmez adamlar olduğunu anlıyor. Belgeliyoruz.

SALDIRGAN BEŞ EL ATEŞ ETTİ

Görgü tanıklarına göre saldırgan, park ettiği arabasından inmekte olan Ahmet Çakar'a bir demet çiçek veriyormuş gibi yaklaştı. Kimliği belirsiz saldırgan, aniden çiçeklerin arasından çektiği silahıyla Çakar'a 5 el ateş etti.

Kendisini Çölaşan ve Mumcu’ya benzetiyordu

AHMET Çakar'la son röportajı yapan Mynet Haber Müdürü Özlem Ulueren, söyleşinin genel havası ve Çakar'ın ruh haliyle ilgili şu gözlemini aktardı:

‘‘Ahmet Çakar ile röportaja gideceğimi söylediğimde arkadaşlarım onun agresif tavırlarına dikkat çekip uyarılarda bulundular. Hiç öyle bir görüntüyle karşılaşmadım. Kendisine agresif tavırları nedeniyle doğrudan tehdit alıp almadığını sormadım. ‘Seveniniz kadar sevmeyeniniz de var. Hiç korkmuyor musunuz? Tereddüt etmiyor musunuz?' diye sordum bu soruyu. İtikadı olduğunu, ölümden korkmadığını söyledi. Bunu yapacak kişinin öncelikle karar verip niyetlenmesi, plan yapması ve uygulaması gerektiğini ifade etti. Böyle bir saldırı beklediğine dair bir izlenim edinmedim. ‘Maçası yiyen gelir alır canımı' dedi. Sanırım bunu bir meydan okuma havasında değil, böyle bir şeye inanmayan ruh haliyle söylüyordu. Röportaj süresince tehdit edildiğine dair en küçük bir şey de söylemedi. Kendisini Uğur Mumcu ve Emin Çölaşan'ın spor basınındaki temsilcisi gibi görüyordu. Ekrandaki görüntüsünden farklı, yumuşak, kendinden emin ve söylediğine inanan bir portreyle karşılaştım.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!