Silah taciri 12 kişiye gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Silah taciri 12 kişiye gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2006 14:14

ESKİŞEHİR’de teşekkül halinde silah ticareti yaptıkları, işyeri kurşunladıkları ve yaralama olaylarına karıştıkları ileri sürülen ikisi kadın 12 kişi polis tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

Bir süredir istihbarat çalışması yapan polis, ‘Köprü’ adını verdiği operasyonu dün sabah erken saatlerde farklı semtlerde aynı anda yaptığı şok ev baskınlarıyla gerçekleştirdi.

Evlerde yapılan aramalarda 9 milemter çapında ve 7.65 milimetre çapında 2 tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 1 av tüfeği, tabanca yapımında kullanılan el matkabı ve aparatlar, 4 şarjör, 84 dolu fişek, çok sayıda tabanca namlusu, 7 bin 800 YTL’lik sahte çek ile 4 senet fotokopisi ele geçirildi. Polis, çetenin elebaşısı olduğu öne sürülen Murat Toz ile kardeşi Meral Toz, dini nikahlı eşi Vildan Mermer, Murat Uysal, Selahattin Aydemir, Abdurrahman Aydemir, Ömer Aydemir, Ahmet Yıldız, Sait Arslan, Mehmet Gökalp Yönlüer, Mehmet Kulaksız ve D.T.’yi gözaltına aldı.
Sorguları süren zanlıların, ‘teşekkül halinde silah ticareti yapmak, suç işlemek için örgüt kurmak, örgütü yönetmek, haraç istemek, işyeri kurşunlamak, silahla adam yaralamak ve cebir kullanmak’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edileceklerini belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!