Siirt battaniyesi moda oldu

Güncelleme Tarihi:

Siirt battaniyesi moda oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Siirt battaniyesini önümüzdeki sonbahar-kış sezonunda kadınların üzerinde göreceğiz. Kız meslek lisesi öğretmen ve öğrencilerinin yanısıra, Vali Osman Acar'ın uygulamaya koyduğu Toplumsal Kalkınma Planı (TOKAP) çerçevesinde eğitilen kadınların ürettiği Siirt battaniyesinden yelek ve pançolar moda dünyasına iddialı giriyor.

Şiirtliler Derneği'nin (SİDER) önceki akşam İstanbul'da düzenlediği gecede bu ürünler bir defile ile tanıtıldı. Vizyon Ajans mankenlerinin sunduğu yelek, panço, heybe, Şırnak bezinden yapılma etek ve ceketler kadınların büyük ilgisini çekti. Eski milletvekilleri Prof. Memduh Yaşa ve Suriri Baykal ile Siirt Milletvekili Nizamettin Sevgili, İstanbul Milletvekili Ali Talip Özdemir, Vali Osman Acar, Belediye Başkanı Fahri Çeliker ile 500'e yakın konuğun katıldığı gecede konuşan SİDER Başkanı Tuncay Atakan, Doğu Holding'in Siirt'te yatırım yapması için İTO başkanı Mehmet Yıldırım'dan söz aldığını anlattı.

Milletvekili Nizamettin Sevgili de, Siirt'te yaptırılacak 70 yataklı doğumevi iahalesinin bir ay içinde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Topkapı'daki Eresin Oteli'nde geç saatlere kadar süren Siirt Gecesi'nde sanatçılar Güler Çelik, Yaşar Tokcan ve Necati Işıktaş, folklor ekibinin gösterileri işliğinde konuklara hoş saatler yaşattı.

Gecede, Siirt'e katkılarından dolayı İshak Alaton, Halit Cıngıllı, Bingür Sönmez, Veysel Bilen, Ferai Tınç, Yalçın Bayer, Yazgülü Aldoğan, Adnan Akgüner, Ertuğrul Tuna ve Numan Oğuz'a plaketleri verildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!