Sığınaklara operasyon

Güncelleme Tarihi:

Sığınaklara operasyon
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2001 00:00


Şeyhmus ÇAKAN-Özgür CEBE / DİYARBAKIR, DHA
Haberin Devamı

Suikastten sonra Gaffar Okkan'ı ve 5 polisi şehit eden teröristlerin toprak altına inmiş olabileceğini belirten Özel Harekat Timleri, sığınaklara operasyon düzenliyor.

Polis, 300'den fazla eve baskın yaptı. Ayrıca, Hizbullah'ın bombacısı Bingöllü Süleyman Sarıboğa'nın ‘seyyar tatlıcı’ gibi kente gelip, eyleme katıldığı bilgisi alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile 5 koruma polisini şehit eden, 4'ünü de yaralayan teröristlerin kent merkezinden çıkamadığını tahmin eden polis, operasyonlarını sığınaklar üzerinde yoğunlaştırdı.

Suikasttan sonra teröristlerin 'toprak altına' inmiş olabilecekleri ihtimaliyle birçok binanın altlarında inceleme başlatıldı. Şehitlik Semti'nde, Özel Harekát Timleri 300'ü aşkın evde arama yaptı. Gözaltına alınan 300 kadar kişinin de sorgusu sürüyor.

Bu arada, Okkan tarafından bir süre önce basına fotoğrafları dağıtılan 26 Hizbullah tetikçisinin ise daha önceden polisçe bilinen adreslerini değiştirdikleri belirlendi. Okkan tarafından kurulan Hizbullah bilgi bankasındaki yaklaşık 6 bin kişinin adreslerine tekrar ulaşılmaya çalışılıyor.

BOMBACIDAN SAYYAR TATLICI

Soruşturmalar sürdükçe saldırıya katılmış olabileceği belirtilen yeni isimlere ulaşılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından il emniyet müdürlüklerine gönderilen yazıda, Hizbullah militanları 'Ethem' kod adlı Süleyman Sarıboğa, 'Cumali Seyfettin' kod adlı Şahin Altaneri, 'Şahin' kod adlı Mehmet Yasin Aydın'ın Diyarbakır'daki saldırıya katılmış olabileceği belirtildi.

Hizbullah'ın bombacısı Bingöllü Süleyman Sarıboğa'nın ‘seyyar tatlıcı’ gibi davranıp Diyarbakır'a gelerek eyleme katıldığı duyumları alındı. Üst düzey bir emniyet görevlisi, ‘‘Sarıboğa, Hizbullah'ın kasabı. Gaffar Okkan'a suikastı gerçekleştiren profesyonel kasaplar arasında bunların da bulunma olasılığı çok fazla. Sarıboğa'nın Hizbullah eylemlerinde sivillere yönelik 30'u aşkın cinayeti var’’ dedi.

Okkan'a taziye defteri

GAFFAR Okkan için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde taziye defteri açıldı. Diyarbakırlılar, deftere Okkan'la ilgili duygu ve düşüncelerini yazıyor. Taziye defterinin bulunduğu koridor ise Okkan'ın fotoğraflarıyla donatıldı.

Yas hálá sürüyor

Suikastten sonra Diyarbakır'daki minibüs ve taksi şoförlerinin başlattığı 3 günlük yas sürüyor. Olaydan sonra alınan, ‘araçlarda teyp ve radyoları açmama’ kararına da uyuluyor. Saldırıdan sonra kent merkezindeki iki bina arasında asılan büyük siyah bayrak da halen asılı duruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!