Sigara yasağında cezalar arttı

Güncelleme Tarihi:

Sigara yasağında cezalar arttı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2009 14:30

Sigara yasağına aykırı hareket edenlere uygulanan cezalar, yeni yılda artırıldı

Haberin Devamı

Sigara yasaklarına aykırı hareket edenlere uygulanan cezalar, yeni yılda artırılırken, yasakların yerel bazda da daha sıkı takibine ilişkin bir sistem üzerinde çalışılıyor. 

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanı Kazım Çalışkan'dan alınan bilgiye göre, alkol ve tütün mamulleri ile ilgili yasaklar, bugünden itibaren yeniden değerleme oranı çerçevesinde, yüzde 12 oranında yükseltildi. 

Bu çerçevede, kapalı alanlarda sigara içenlerden alınan 62 TL'lik idari para cezası, 69 TL'ye yükseltildi. Tütün ürünleri ile ilgili izmarit, paket, ağızlık, kağıt ve benzeri atıkları çevreye atanlara kesilen ceza da 23 TL'den, 25 TL'ye çıkarıldı. 

Artış sonrasında sigara yasaklarını görsel yayın yoluyla ihlal eden, ulusal yayın yapan televizyonların ceza tutarı 56 bin ile 112 bin TL arasında belirlenirken, bölgesel yayın yapan kuruluşlarda bu rakam 5 bin 600 TL ile 11 bin 200 TL arasında uygulanacak. 

Yükümlülüklerine aykırı hareket eden üretici firmalara da bu yıl 280 bin TL'den az olmamak üzere, piyasaya sürülen malların değeri kadar idari para cezası verilecek. 

Bu arada TAPDK, cezaların yanı sıra satış ve izin belgeleri ile tadilat ve diğer işlemlerdeki hizmet ücreti tutarlarını da yüzde 12 oranında artırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!