T.C ile SSK (4A) borç ve prim sorgulama işlemleri - Şifresiz SSK sorgulama

Güncelleme Tarihi:

T.C ile SSK (4A) borç ve prim sorgulama işlemleri - Şifresiz SSK sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 16:10

T.C kimlik no ile şifresiz SGK SSK (4A) sorgulama işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. Detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

T.C kimlik no ile şifresiz SGK SSK sorgulama işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. Detaylar haberimizde..

Birçok işlemi internet sayesinde hızlı ve pratik şekilde yapabildiğimiz günümüzde SSK (4A) sorgulama işlemlerinizi, SGK hizmet dökümü alma gibi birçok işlemi T.C kimlik numarasnızı kullanarak yapabilirsiniz.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

SGK hizmet dökümü; SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) şeklinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çatısı altında bulunan sigorta kollarına yönelik düzenlenmiş bir belgedir. Doğal olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde yer alan bu üç sigorta koluna bağlı olarak çalışanların her birinin SGK hizmet dökümü belgeleri bulunmaktadır.

SGK hizmet dökümü belgesinde, sigortalı olarak çalışılan dönem boyunca, kişilerin yapmış olduğu hizmetler, gün gün tarih tarih yer almaktadır. Yani, SGK hizmet dökümü belgesinde; işe girilen tarih, nerelerde çalışıldığı, işten ayrılma tarihi, toplam prim gün sayısı gibi bilgiler de bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Güzel bir gelişme olarak, tüm bu SGK hizmet dökümü bilgilerinize internet üzerinden de ulaşabilirsiniz. Buna göre, internet aracılığı ile SGK hizmet dökümü işlemlerinizi pratik bir şekilde aşağıda anlatmış olduğumuz gibi yapabilirsiniz;

İnternet aracılığı ile online olarak SGK hizmet dökümü işlemlerinizi yapabilmek için, başlangıç olarak, www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Sonrasında, burada karşınıza çıkan sayfanın üst bölümünün sağında "E-Hizmetler"başlığı adı ile düzenlenmiş bölüme geliniz.

Daha sonra, yeni açılan platformun sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz.

Bu işleminizin daha kısa sürmesi için buradaki harfler arasından "S"harfini seçebilirsiniz.

Burada açılacak olan seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu"seçeneğine geliniz.

Daha sonra buradan, "4A Hizmetler" "4B Hizmetler" "4C Hizmetler"şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.

Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.

SGK SORGULAMA

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hangi sigorta koluna bağlı olunursa olunsun, bağlı olunan sigorta kolu ile ilgili bilgi alınması için hazırlanmış olan SGK sorgulama işlemleri, merak ettiğiniz bir takım bilgileri öğrenmenize yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

SGK sorgulama işlemleri, bir Sosyal Güvenlik Kurumu çalışmasıdır. SGK sorgulama işlemlerini yapabilmek için, ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu birimine giderek işlem yapabileceğiniz gibi, internet aracılığı ile online olarak da SGK sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilmeniz imkan dahilindedir.

Buna göre, bağlı olunan Sosyal Güvenlik Kurumu sigorta kolunun ne olduğu fark etmeksizin, internet üzerinden online olarak SGK sorgulama işlemlerinizi aşağıda anlatmış olduğumuz gibi yapabilirsiniz;

İnternet üzerinden, online olarak, SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, ilk önce internetten www.turkiye.gov.trsitesine giriş yapınız.

Daha sonra e-devlet şifrenizi istenilen bölüme yazınız.

Haberin Devamı

Açılan sayfanın sağ kısmında yer alan "E-Hizmetler" sekmesine tıklayınız.

Yeni açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) seçeneğinden kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

SSK YA DA 4A SORGULAMA NASIL YAPILIR?


SSK SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN


SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN


SGK BORÇ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN


Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bağlı olunan SSK ya da yeni düzenlenmiş olan adı ile 4A sigorta kolu ile ilgili bilgi alınması için hazırlanmış olan SSK (4A) sorgulama işlemleri, merak ettiğiniz bir takım bilgileri öğrenmenize yardımcı olmaktadır.

SSK (4A) sorgulama işlemleri, bir Sosyal Güvenlik Kurumu çalışmasıdır. SGK sorgulama işlemlerini yapabilmek için, ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu birimine giderek işlem yapabileceğiniz gibi, internet aracılığı ile online olarak da SSK (4A) sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilmeniz imkan dahilindedir.

Haberin Devamı

Buna göre, bağlı olunan Sosyal Güvenlik Kurumu, SSK (4A) sigorta kolu ile ilgili merak edilen bilgilere, internet üzerinden online olarak SSK (4A) sorgulama işlemleriniz ile aşağıda anlatmış olduğumuz gibi ulaşabilirsiniz;

İnternet üzerinden online olarak, SSK yani 4A sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, e-devlet kapısı sistemi kanalı ile ve sonraburada e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SSK (4A) sorgulaması işlemleriniz için, e-devlet kapısı sistemi üzerinden, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK sorgulaması işlemleri ile aynı şekildedir.

Tabi burada farklı olarak, işlem yapmak istediğiniz bölümü seçerken SGK yerine SSK ya da diğer ismi ile4A bölümünü seçmeniz yeterli olacaktır.

BAKMADAN GEÇME!