Side Antik Kenti'nde skandal! Ankara'dan jet müdahale

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2022 14:18

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki sınırları içinde yer alan Side Antik Kenti’nde tarihi M.S 150 yıllarına dayanan Athena Tapınağı’nın girişinin bar kapısı olarak düzenlendiğinin ortaya çıkması Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nü harekete geçirdi.

Haberin Devamı

Hürriyet’e özel açıklama yapan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, “Konuyu tüm detayları ile inceliyoruz. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürümüz de bizzat olayın takipçisi. Bu alanın bu şekilde kullanılmasına asla izin vermeyiz” diye konuştu.  

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLAYACAK

Tapınak girişinde işletme sahipleri tarafından yapılan uygulamalarla ilgili hukuki süreç başlatılacağını da açıklayan Yazgı, “Bu görüntü bizim için kabul edilebilir bir şey değil. O yüzden hemen hukuki süreç başlatılması için harekete geçtik. Gereken neyse yapılacak” dedi.

Side Antik Kentinde skandal Ankaradan jet müdahale

UYGULAMALAR KALDIRILDI

Hürriyet’in, “Athena’ya ihanet” manşeti sonrası harekete geçen Antalya Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri, bölgede inceleme yaptı, Athena Tapınağı önündeki halı, X-Ray cihazı ve ışık sistemleri kaldırdı. Yetkililer, işletmenin ruhsat ve diğer uygulamaları ile ilgili de araştırma yapıyor.

Haberin Devamı

Side Antik Kentinde skandal Ankaradan jet müdahale

NE OLMUŞTU?

Side’nin baş tanrıçası olarak kabul edilen ‘Athena’ adına yapılan tapınağın kazı alanına açılan kapısı ve çevresi özel mülkiyet içinde ‘Apollon’ ismiyle faaliyete geçirilen gece kulübünün giriş kapısı olarak yeniden düzenlendi. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin gezdiği alanlar demir levhalarla kapatıldı. Ayrıca kulübün girişi olarak kullanılan tarihi kapının önüne müşterilerinin toprak zeminde yürürken zorlanmaması için yaklaşık 10 metre uzunluğunda kırmızı halı serildi. Dahası binlerce yıllık kapının hemen önüne x-ray cihazı yerleştirildi, müşteri karşılama masaları kuruldu. Ayrıca giriş alanının fark edilmesi için giriş alanının tamamı özel bir uygulamayla ışıklandırıldı. Bölgede böyle bir görüntüye kesinlikle izin verilmeyeceğini kaydeden Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, izinsiz uygulamalara müdahale edileceğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!