Sidar Şahin kimdir ve aslen nereli kaç yaşında? İşte, herkesin bildiği şirketleri

Güncelleme Tarihi:

Sidar Şahin kimdir ve aslen nereli kaç yaşında İşte, herkesin bildiği şirketleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2020 09:57

1 milyar 800 milyon dolarlık satış sonrası son günlerin konuşulan ismi olan Sidar Şahin, kariyeri ile araştırılan isim olmaya başladı. Kariyerine ilk olarak Funpac adlı oluşumla başlayan Sidar Şahin, sonraki günlerde kurduğu internet siteleri ve oluşumlarda elde ettiği başarıların ardından yılın girişimcisi seçilmişti. Sidar Şahin, hep hedeflediği bir üst kademe için çalışmaları elden bırakmadı ve Peak Games'deki hisselerini 1,8 milyar dolara satarak büyük bir başarı elde etti. Peki, Sidar Şahin kimdir nereli ve kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Kurucusu olduğu şirketteki hisselerini 1,8 milyar dolara satmasının ardından gündemde yer alan Sidar Şahin, son günlerin araştırılan isimleri arasında yer almaya başladı. Sidar Şahin kimdir ve nereli kaç yaşında sorusuna cevap arayan pek çok vatandaş, o isim hakkında detayları sorgulamaya başladı. Peki, Sidar Şahin kimdir nereli ve kaç yaşında? İşte, Peak Games'te önemli bir hissesi olan o isim hakkında bazı bilgiler

SİDAR ŞAHİN KİMDİR NERELİ KAÇ YAŞINDA?

Sidar Şahin, 1980 yılında Şanlıurfa'da dünyaya geldi. İlkokulun ardından İstanbul'a taşındı.

Peak'in kurucusu Sidar Şahin daha önce pek çok girişimde bulunmuştu.

Bunlardan ilki, 2003 yılında kurduğu mobil oyun şirketi Funpac'ti. Şirket bugün Mynet bünyesinde faaliyetine devam ediyor. Geçen yıl yayınlanan haberlerde Mynet'in Funpac stüdyolarına 5 milyon dolar yatırdığı yer almıştı.

Haberin Devamı

Şahin 2005 yılında Funpac'teki görevinden ayırılarak izlesene.com adlı video sitesini kurdu. Hızla Türkiye'nin en çok izlenen sitelerinden biri olan site, Nokta İnternet Teknolojileri'ne satıldı.

Şahin'in kurduğu bir diğer oyun şirketi olan Gamegarden da Doğan Holding'e satılmıştı.

Şahin 2010'da trendyol.com sitesinin de kurucuları arasında yer aldı. Bu e-ticaret sitesi de daha sonra Çinli alibaba.com'a satıldı.

Şahin 2018'de Ekonomist dergisi tarafından Yılın Erkek Girişimcisi seçildi.

Teknoloji sitesi TechCrunch'a göre Peak'te 100 kişi çalışıyor. Şirketin internet sitesinde de 32 açık iş pozisyonu olduğu görülüyor.

Peak, Zynga'nın bugüne kadar yaptığı en büyük alım oldu. Alımın duyurulmasının ardından Zynga hisseleri artışa geçti.

Piyasalardaki koronavirüs paniğiyle birlikte Şubat ayında 6 doların altını gören Zynga hisseleri son haftalardaki yükselişine hız katarak bugün 10 dolara yaklaştı.

2007'de San Francisco'da kurulan şirketin çalışan sayısı geçen yıl 1.800'ü geçmişti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da "İlk Türk unicorn yani Turcorn hayırlı olsun" paylaşımında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!