Siber rahipler

Güncelleme Tarihi:

Siber rahipler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

İkili Takım (Double Team) için konulacak başlık belki bu olmamalıydı. Ne var ki, kilisenin altında, bilgisayarlarının başındaki siber rahipler sahnesi öylesine hoşuma gitti ki bu başlığı koymadan edemedim.

Jean-Claude van Damme, Dennis Rodman, Mickey Rourke üçlüsü, bir gerilim filminden ummayacağım kadar eğlenceli dakikalar yaşattılar bana.

Jack (Jean-Claude van Damme) ile Stavros (Mickey Rourke) iki rakip ajan. Tabii ki hayat ve yönetmen bunları bir araya getirmiş.

Silah satıcısı Yaz'a (Dennis Rodman) gelince; İkili Takım'ın en sevimli karakteri. Yüzündeki aksesuarlarıyla, o garip şekilli ve boyalı saçlarıyla çok hoşuma gitti.

Gerçek bir basketbol yıldızı o. Filminde de bu yeteneğini kullanmaktan geri durmuyor. Adamları tutup potaya atar gibi fırlatışı doğrusu çok hoş. Basketbol göndermeleriyle dolu diyaloglar da filme başka bir renk katmış.

Silah satıcısı ve rüküş -şimdi kiç diyorlar- birisi. Oysa Jack'ı tuzaklardan kurtaran, verdiğıi silahlarla daha çok adam öldürmesini sağlayan o. Jack'ın yeni doğan bebeğini de düşmanların elinden o kurtardı.

Sinemada rastladığım eski bir dost arada konuşurken, kafamı boşaltmaya geldim, dedi. Nedense bu Amerikan filmleri çıkalı beri sinemaya kafa doldurmaya geldim diyenlere pek rastlanmıyor.

Aktörleri bir yana bırakalım da, biraz İkili Takım'dan söz açalım.

Emekliye ayrılmış kontrgerilla Jack'ı üç yıl aradan sonra tekrar göreve çağırırlar. Nedeni, ezeli rakibi Stavros'un ortaya çıkmasıdır. Stavros'a kurulan tuzakta yanlışlıkla karısı ve çocuğu öldürülünce iş iki kişinin arasında geçecek bir hesaplaşmaya dönüşür.

Gerilim ve ajan filmlerinde, genellikle katliâma pek rastlanmaz. Sanırım burada işin dozu biraz kaçmış. Meydanlarda, otel lobilerinde, lunaparklarda, her zaman ve her yerde bu iki ajanın adamları karşılaştılar mı, hem onlar telef oluyor hem de günahsız halk.

İşin farkı galiba yönetmenden kaynaklanıyor. Amerika'da tutunmuş Uzukdoğu'lu yönetmenlerden Tsui Hark, olası bir James Bond filmini kendi tarzıyla harmanlayınca ortaya bol katliamlı, vurdulu kırdılı bir film çıkmış.

Elbette böylesine yapımlarda, yeni silahları da öğrenebilirsiniz. Meraklıysanız.

Yaz sıcağında, klimalı bir salonda, koltuğa gömülüp, hem heyecanlanmak hem de gülmek istiyorsanız seyredebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!