Show TV ve Kanal 7'ye kapatma

Güncelleme Tarihi:

Show TV ve Kanal 7ye kapatma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) geçen hafta yaptığı toplantıda verdiği kapatma cezalarını dün açıkladı. RTÜK, Show TV'ye iki, Kanal 7'ye de bir gün yayın durdurma cezası verdi. Show TV, 11 Eylül 1997 Perşembe günü gece yarısından itibaren iki gün yayın yapamayacak. Kanal 7 ise 13 Eylül 1997 Cumartesi gece yarısından itibaren bir gün süreyle ekran karartacak.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, Kanal 7 televizyonunun 31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde YDP Genel Başkanı Hasan Celal Güzel'in görüş ve açıklamalarının yer aldığı Haber Saati programıyla, yayınların ‘‘kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliği taşıyamayacağı'' ilkesini ihlal ettiği belirtildi. Kanal 7'nin bu nedenle bir gün kapatılacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Show TV'de 15 Ağustos 1997'de saat 23.06'da yayına giren ve 17 Ağustos 1997 günü 19.30'daki haber bülteninde bazı bölümleri tekrar yayınlanan ‘‘Çok Özel'' adlı magazin programının, ‘‘genel ahlak, toplum huzuru ve Türk aile yapısına'' ve ‘‘çocukların ve gençlerin fiziksel, zihinsel, ruhsal ve ahlaki gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek yayın yapılmaması'' esasına uygun olmadığının belirlendiği kaydedildi. Show TV'ye de bir gün kapatma cezası verildi.

Üst Kurul, ‘‘900'lü Cindy Bebek Hattı'' reklam yayınıyla da, Show TV'ye, ‘‘Çocuklara yönelik veya içinde çocukların kullanıldığı reklamlarda onların yararlarına zarar verecek unsurlar bulunmayacak, çocukların özel duyguları göz önünde tutulacaktır'' hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle, bir gün daha kapatma cezası verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!