'Sezon sonunda hesaplaşacağız"

Güncelleme Tarihi:

Sezon sonunda hesaplaşacağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2014 11:02

ALMAN Bundesliga'nın kuruluşundan beri yer alan Hamburg'un 51. Sezonda düşme hattında yer alması yanlış kadro kurulması ve futbolcular arasındaki kazanç farklılığına bağlanıyor. Adı Fenerbahçe'ye transferiyle anılan ve Hamburg'un en fazla para kazanan futbolcusu Raffael Van der Vaart. Yılda 3,5 milyon Euro kazanan Hollandalı milli futbolcu Hamburg'un kendisine ihtiyacı olduğu son haftalarda takımda yok.

Haberin Devamı

Sezon başında TV yıldızı eşi Sylvia Van der Vaart ile yollarını ayırmasına neden olan yeni sevgilisi Sabiha ile gününü gün ediyor. Sakatım diyerek oynamayan takım kaptanı Raffael'in Türk sevgilisi eski takım arkadaşı Khalid Bouchlorz'un eşi Sabiha ile tedavi amaçlı Mayorka Adası'na gitmeside garip karşılanıyor. 4 kilo fazlalığıyla bu hafta başı tekrar antrenmana katılan Raffael'in Mayorka Adası'nda villa yaptırmak için anlaştığı şirketin iflas etmesi ve yüklü miktarda verdiği parasının peşine düştüğü de iddia ediliyor.

Hamburg'un formasını ve yükünü taşıyan Türk kökenli futbolcuları ise en az kazananları. Kerem Demirbay yılda 200 bin Euro ile takımın en az para alanı. Her maçta oynayanlardan Tolgay Arslan 700 bin Euro kazanırken, Hakan Çalhanoğlu 800 bin Euro yıllık ücret alıyor. Tüm takımın yılda 40 milyon Euro garanti para kazandığı Hamburg'da bir kaç kez kaleyi koruyan yedek kalecisi Jaroslav Drobny bile 750 bin Euro'yu cebine koyuyor.

Yılda 2,75 milyon Euro ile en fazla kazananlar listesinde ikinci sırayı alan as kaleci Rene Adler bu sezon çok formsuz. Alman milli kaleci Leverkusen’deki eski günlerini mumla aratıyor. Hatalı yediği en az 8 golle takımın alt sıralarda yer almasında önemli rol oynadı. 2,1 milyon Euro ve puan başına artı 10 bin Euro kazanan Alman milli defans oyuncusu Heiko Westermann'da çok formsuz.

Alman Milli solbek Michael Jansen 2 milyon Euro ile çok kazananlar listesinde ama formundan çok çok uzakta. İngiliz defans oyuncusu Michael Mancienne’de ayda 137 bin Euro'ya Hırvat milli Ivo Ilicevic'te 1,92 milyon Euro'ya oynuyor. Hamburg'da ayrıca Slobodan Rajkoviç 1,9 milyon Euro, İvo İlicevic 1,8, Milan Badelj 1,5 Thomas Rincon, Pierre Michel Lasogga ile Denis Diekmeier 1,2 milyon Euro kazanıp verim alınamayan diğer futbolcular olarak göze çarpıyor.

Ayrıca 1'er milyon kazanan Robert Tesche ile Petr Jiracek'te fayda getirmeyenlerden. Hamburg Menajeri Oliver Kreutz ise son açıklamasında "Sezon sonunda bir çoğu ile hesaplaşacağız” demesi takımda düşmesi veya ligde kalması durumunda büyük bir değişiklik yapılacak yönünde algılanıyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!