Sezen Aksu'dan mektup var

Güncelleme Tarihi:

Sezen Aksudan mektup var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2012 11:11

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği'nin (SPoD) kuruluşunun 1'inci yılı vesilesiyle, LGBT'lere yönelik düşüncelerini açıkladı.

Haberin Devamı

Aksu'nun mesajı şöyle:

"'Koca dünyada benim çocuğuma yer bulamadılar...'

"Bu kadar öz, bu kadar derin, bu kadar acı bir cümle olabilir mi? Bu cümle ancak bir ananın, bir babanın ciğerinden sökülüp dökülebilir. Nefesim yettiği sürece, bu ayrımcılığın, bu türcülüğün, bu kendine benzemeyeni yok sayma ve yok etme zalimliğinin karşısında; yaşam hakkı engellenenlerin yanında yer alacağım. Bütün kalbimle ve ümidimle..."

SPoD'a dair...

Resmi internet sitesinde verilen bilgiye göre, SPoD 2011 baharında bir grup aktivist, akademisyen ve öğrencinin bir araya gelerek 21 Eylül 2011'de resmi olarak kurulmuş bir sosyal politika temelli LGBT (Lezbiyen, gey, biseksüel, transeksüel) hakları derneği. Dernek sadece kimlik eksenli değil aynı zamanda sosyal politikalar ekseninden de hak ve özgürlükleri geliştirmeyi kendine ilke edinmiş genç bir dernek.

Haberin Devamı

Amaçlarını ise şöyle açıklamışlar:

SPoD, toplumun her alanında yaşanan ve özelde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli şiddet, baskı, sosyal dışlanma ve ayrımcılık durumları ile ilgili veri oluşturmayı ve bütün ayrımcılık biçimlerinin ortadan kalkmasına yönelik çalışmayı amaçlar. SPoD bu doğrultuda öncelikli olarak ekonomik, sosyal haklar ve sosyal politika alanlarına yoğunlaşır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!