Seyahatsever orkestra

Güncelleme Tarihi:

Seyahatsever orkestra
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sevgi, hoşgörü, dostluk

Bilkent 4. Uluslararası Anadolu Müzik Festivali, 24 Ağustos günü, Sivrihisar Yunus Emre Külliyesi'nde başlamıştı. Programı hayli zengin. Beethoven, Paganini, Ravel, Çaykovski, Mozart, Orff, Saygun ve diğer önemli bestekarların sevgi, barış, hoşgörü, dostluk temalarını işleyen eserlerine özellikle yer veriliyor. 20 Eylül günü bu muhteşem konserler serisi Sinop'da sona erecek.

HER YIL YÜZDEN ÇOK KONSER

Festival boyunca Bilkent Senfoni Orkestrası, Anadolu'nun güzel köşelerini geziyor. Kilometrelerce yol kateden bu orkestra, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nin projesi olarak dört yıl önce kuruldu. Türkiye'nin ilk özel, akademik, uluslararası sanat topluluğu. Hayli aktif olan bu orkestra, her yıl yüzden fazla konser veriyor.

DOĞA MÜZESİ ZELVE

Kapadokya'nın en büyüleyici köşesinde, Zelve Vadisi'nde konser verilmesini, herhalde sadece Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Onay aklına getirebilirdi. O hayalleri ile yaşıyor ve bu festivalde olduğu gibi onları gerçekleştiriyor. Ama çok mahçup ve mütevazı. Anadolu'ya getirdiği renklerin farkında değil gibi.

NEŞEYE EFES'TE ÖVGÜ

Eylül'ün ilk gününde, Dünya Barış Günü'nde, Bilkent Senfoni Orkestrası, Efes'teydi. Bu artık gelenekselleşecek. Barış Günü, Efes'in tarihi dekoru Antik Tiyatro'da kutlanacak. Üstelik hep Beethoven'in 9. senfonisiyle... Beethoven, ünlü Alman şair Schiller'in ‘‘Neşeye Övgü'' şiirinden çok etkilenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!