Seyahat yasağı kaldırıldı mı? İçişleri Bakanlığı seyahat kısıtlaması devam edecek illeri duyurdu

Güncelleme Tarihi:

Seyahat yasağı kaldırıldı mı İçişleri Bakanlığı seyahat kısıtlaması devam edecek illeri duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2021 02:08

Kabine Toplantısı sonrası 1 Mart'ta alınan kararlar belli oldu. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı, restoranlar, eğitim öğretim takvimi gibi konular Kabine Toplantısı'nda ele alındı. Kararlar kapsamında 81 il, düşük riskli mavi, orta riskli sarı, yüksek riski turuncu ve çok yüksek renkli kırmızı olarak renklere ayrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamanın ardından İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgede ise milyonların beklediği seyahat yasağı kaldırıldı mı? sorusunun yanıtı belli oldu. İşte, ayrıntılar.

Haberin Devamı

Seyahat kısıtlamasıyla ilgili karar İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelge ise netleşti. 'Yerinde karar' döneminde göre, İstanbul ve İzmir yüksek riskli turuncu, Ankara ise orta riskli sarı renk olarak sınıflandırıldı. Hafta sonu yasağı düşük ve orta riskli olan toplam 42 kentte tamamen kaldırılırken, yüksek ve çok riskli şehirlerde ise sadece pazar günü uygulanacak. Risk gruplarına göre değişiklik gösterecek sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında şehirler arası seyahatlere ilişkin uygulamalara aynen devam edilecek. Bu karara göre sokağa çıkma yasağı devam edecek illerde seyahat kısıtlamaları da devam edecek.

SEYAHAT YASAĞI KALDIRILDI MI?

İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan karara göre, Hafta içi ülke genelinde, hafta sonu ise "düşük" ve "orta riskli" illerde 21.00-05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Haberin Devamı

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde cuma 21.00-cumartesi 05.00, cumartesi 21.00-pazartesi 05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Düşük ve orta riskli illerde 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altındakilerin sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacak.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde 65 yaş ve üzerindekiler 10.00-14.00 arasında, 20 yaş altındakiler 14.00-18.00 arasında sokağa çıkabilecek.

Düşük, orta ve yüksek riskli illerde 07.00-19.00 arasında açık olacak yeme içme yerleri 19.00-21.00'de paket servisi/gel-al, 21.00-00.00'da ise sadece paket servis şeklinde hizmet verecek.

Seyahat yasağı kaldırıldı mı İçişleri Bakanlığı seyahat kısıtlaması devam edecek illeri duyurdu

Risk gruplarına göre değişiklik gösterecek sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında şehirler arası seyahatlere ilişkin uygulamalara aynen devam edilecek. İllerin risk durumlarına göre sokağa çıkma yasağı ve seyahat kısıtlamasının durumları aşağıdaki gibi olacak; 

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır...

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars...

Haberin Devamı

Seyahat yasağı kaldırıldı mı İçişleri Bakanlığı seyahat kısıtlaması devam edecek illeri duyurdu

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan, Yalova, Kocaeli

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI)

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

 

 

BAKMADAN GEÇME!