Şevval ayı ne zaman biter?

Güncelleme Tarihi:

Şevval ayı ne zaman biter
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2020 17:58

Mübarek Ramazan ayının ardından Şevval ayı başladı. Peygamber efendimiz, hem ibadet hayatının sonlanmaması hem de bir ay boyunca oruç tutan bedenlerin normal hayata uyum sağlamaları için Şevval orucu tutulmasını tavsiye ediyor. Peki, Şevval ayı ne zaman biter?

Haberin Devamı

Ramazan ayının bitmesinin ardından başlayan Şevval ayında 6 gün oruç tutmak sünnet olarak biliniyor. Bu ayı idrak eden binlerce vatandaş da Hicri Takvime göre Şevval ayının sona ereceği tarihi sorguluyor. İşte, 2020 Şevval ayı hakkında ayrıntılar...

Şevval ayı bu yıl 24 Mayıs Pazar günü başladı ve 21 Haziran'da sona erecek. Ardından ise Zilkade ayı başlayacak.

ŞEVVAL ORUCU NE ZAMAN TUTULUR?

Şevval orucu, Ramazan'ın ardından tutulması tavsiye edilen bir oruçtur. Farz olmayan bir ibadet olan Şevval orucu, Ramazan ayından sonra tutulmaktadır. Peygamberimiz Hz. Muhammed, "Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur." buyurmuştur.

Yani Müslüman vatandaşlar, Ramazan ayının ardından gelen 30 günlük Şevval ayı içerisinde herhangi bir 6 gün oruç tutabilir. Böylelikle Hz. Muhammed'in buyurduğu gibi sanki bütün yıl oruç tutmuş gibi olur.

Haberin Devamı

ŞEVVAL ORUCU NASIL TUTULUR?

Ramazan ayının ardından içerisine girilen Şevval ayında tutulan Şevval orucu, 6 gün sürmektedir. Şevval orucunu Ramazan Bayramı'nda tutmak haramdır. Şevval orucu, tıpkı Ramazan ayında tutulan oruç gibidir. İmsak vaktinde oruç başlar ve akşam ezanında oruç bozulur. Bu oruç art arda tutulabileceği gibi, ara verilerek de tutulabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!