Sevinç sel oldu aktı

Güncelleme Tarihi:

Sevinç sel oldu aktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2002 01:49

Türkiye’nin Dünya Kupası’nda çeyrek finale çıkması tüm yurtta büyük coşku yarattı. Maç saatinde, sayım günlerinde olduğu gibi boş kalan sokaklar bitiş düdüğünün çalmasıyla bayram yerine döndü.

İzmir’de yer yerinden oynadı. Türkiye’nin erken gelen golü herkese bayram sevinci yaşattı. Konak’ta İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi maçın sonunda bayraklarla donatıldı.

KAPADOKYA Bölgesi’ni gezen Japon turistler de Dünya Kupası 2’nci tur maçında takımlarının yenilgisine üzülürken, Türk Milli Takımı’nı kutladı.

SIVAS şehir meydanında toplu halde İstiklal Marşı okundu. Sivas Belediyesi’nin hoparlörlerinden Tarkan’ın Milli Takım için seslendirdiği ‘Bir oluruz’ şarkısı çalındı.

MALATYA’da belediyeye ait mehter takımı galibiyetin ardından sokakta bir konser verdi.

SAMSUN’da bayraklarla tur atan gençler, hep birlikte 10’uncu Yıl Marşı’nı okudu. Evlerin balkonlarından konfeti yağdırıldı. Caddelerde sevinen kalabalık araç trafiğini aksatırken, polis gruba müdahale etmek zorunda kaldı.

ANTALYALILAR, karşılaşmayı resmi kurumların lokalleri, oteller, plajlar ve su parklarında izledi. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Antalyalılar sokağa akın etti.

KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, Hunat Hatun Medresesi önünde konser verdi. En çok alkışı kahramanlık türküleri aldı.

ÇANAKKALE Valisi Süleyman Kamçı, vatandaşlarla birlikte galibiyet sevincini yaşadı. Emniyet Müdürlüğü personeli de ellerinde bayraklar ve Milli Takım posterleriyle sevinç gösterileri yaptı.

GAZİANTEP halkı şehitlik Abidesi önünde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu, ‘Şampiyon Türkiye’ sloganları attı.

NİĞDE’nin Ulukışla İlçesi’nde askeri araçlar da yaklaşık 500 askeri araçla konvoya katıldı. Askerler halay çeken vatandaşlara da eşlik edip, onlarla birlikte marşlar okudu.

VAN’daki karnaval havasındaki gösterilerde iş merkezlerinden sokaklara kırmızı beyaz balonlar uçuruldu.

TEKİRDAĞ’da kutlama yapan bir grup havuza atladı ve uzun süre havuz içinde tezahüratta bulundu.

İZMİT’te kutlamaları yağmur bile engelleyemedi. Şehir merkezini basan sular nedeniyle sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşarken, bayraklı sevinç turları yine de yapıldı.

MANİSA Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde de Dünya Kupası coşkusu yaşandı. A-2 Kapalı Erkek Servisi’ndeki hastalar maçı televizyonda izlerken kritik de yaptı.

Diyarbakır’da kamuflajlı taraftar

Diyarbakır’da maç bitiminden sonra sokağa dökülen vatandaşların coşkusuna polis ve askeri araçların siren sesleri de karıştı.

Türk bayraklarıyla tur atan, bazıları tişörtleriyle yüzlerini kapamış vatandaşlar ‘Türkiye, Türkiye’ diye bağırdı.

Yüzlerini kırmızı beyaza boyayan çocukların da katıldığı coşkulu kutlamada vatandaşlar evlerinin balkonlarına bayraklar astı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!