Sevimli, seksi ve zeki... Meg Ryan

Güncelleme Tarihi:

Sevimli, seksi ve zeki... Meg Ryan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1997 00:00

Beyazperdenin en tatlı sarışını Meg Ryan, son filmi Aşk Tutkunu ile sinemalarda. Romantik komedilerin 'diva'sı Ryan filmde, aşka bağımlı bir kadını canlandırıyor.
Haberin Devamı

Hollywood'da ne zaman başarılı bir erkeğin yaşamını aydınlatacak bir sarışın aransa, yapımcıların aklına gelen ilk isim Meg Ryan oluyor.

Tom Hanks ile çevirdiği Sleepless İn Seattle (Sevginin Bağladıkları) Billy Crystal'la başrolleri paylaştığı When Harry Met Sally (Harry ile Sally Tanışınca) filmleri büyük bir gişe hasılatı yakaladığından beri Ryan artık bu sektörün tartışmasız 'diva'sı.

Ryan, Addicted to Love (Aşk Tutkunu) adlı filmde de bunu ispatlıyor.

Bundan bir önceki filmi Courage Under Fire, Meg Ryan'ın sevimli ve romantik karakteri için biraz sert bir yapımdı. Romantik komedilerin vazgeçilmez starı bu defa bir helikopter pilotu olarak çıkıyordu karşımıza. Hem de bu, filmin en başında, Körfez Savaşında bir grup askeri kurtarırken vurulan bir helikopter pilotuydu. Ryan, kariyerindeki bu alışılmadık filmin, artık onunla özdeşleşen duygusal-kararlı rollerden geçici bir kaçış olduğunu ve bu çalışmanın ücretini arttırdığını söylüyor. Bu yapımda iki ayrı karakter canlandıran Ryan, hem erkek dünyasının en sert ortamında -bir savaşta- onlara ayak uydurabilen sert bir askeri, hem de şaşırtıcı ve ağlamaklı bir kadını başarıyla canlandırmıştı.

İlk çıkışını Candice Bergen'in kızını canlandırdığı Rich and Famous (Zengin ve Ünlü) filmiyle yapan Ryan, asıl dikkati Top Gun filmindeki ‘‘Ya beni şimdi yatağa götür, yada sonsuza kadar kaybet!’’ repliği ile çekmişti.

Tom Hanks'le beraber ilk filmi Joe Versus The Volcano (Joe Yanardağa Karşı) ile eleştirmenlerden iyi notlar alan Ryan, When Harry Met Sally (Harry ile Sally Tanışınca) filminde bir restoranın ortasında yaptığı orgazm taklitiyle de sinema tarihine geçti.

Tüm bu insanın içini ısıtan rollerde oldukça doğal görünmesine karşın beraber çalıştığı tüm yönetmenler, onun en iyi performansı verebilmek için çok çaba harcadığını söylüyorlar. Ancak altı yıldır evli olduğu aktör Dennis Quaid, karısı için ‘‘O, rollerinde canlandırdığı karakterlerden çok daha şirin ve romantik birisi. Bütün bunlar yetmezmiş gibi birde dünyanın en seksi kadını. Bundan sonra hayatımda Meg'ten başka hiç kimse olmayacak’’ diyor.

Geliştirilen yeni bir teknolojinin yardımıyla mikroskopik boyutlarda bir gemiyle insan vücudunun içinde kayboldukları İnnerspace filminde tanışan Ryan ve Quaid çifti bir süre sonra beraber yaşamaya başladılar. Ancak çiftin evlilik planları Quaid'in kokain bağımlısı olduğunu açıklaması üzerine ileri bir tarihe atıldı. Çeşitli tedaviler ve terapilerle geçen o yıllar daha sonra Ryan'ın When a Man Loves a Women (Erkek Kadını Severse) filmindeki alkolik anne rolündeki mükemmel performansını ortaya çıkardı.

Son filmi Addicted to Love (Aşk Tutkunu) sıradan bir romantik film değil. Aslında romantik olmayan bir romantik komedi. Maggie (Meg Ryan) ve Sam (Matthew Broderick) hepimizin tüm yaşamı boyunca peşinden gittiği şeyin, aşkın peşinden gidiyorlar. Ama bu konuda biraz aşırıya kaçıyorlar. Tüm romantik komediler gibi film, aslında birbirine uymayan ama sonunda aralarında bir duygasallık gelişen tipler arasında geçiyor. Filmin senaristi Robert Gordon, Maggie rolü için ilk Ryan'ı düşündüğünü itiraf ediyor ve ekliyor: ‘‘Meg'in tüm özellikleri bu rol için çok uygundu. Zeki, seksi, güzel, güçlü... Meg hem komedi hem de dramda aynı derecede inandırıcı.’’

Courage Under Fire filminde canlandırdığı rol için ‘‘Her aptal cesur olabilir, ama cesaret tehlikeyi görmek ve yine gitmektir’’ diyen Ryan, iki kez de Altın Küre'ye aday gösterildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!