Sevgiliyle dolandırıcılık! Lüks otelde yakalandılar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2021 10:53

İstanbul'da yaklaşık 8 ay boyunca vatandaşları dolandırdıkları iddiasıyla aranan sevgili çift, Beşiktaş’ta bulunan lüks bir otelde yakalandı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin taksiye binişi, otele gelişleri, polis ekiplerinin gözaltına alması kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

37 vatandaşın şikayetçi olduğu şüphelirenin ilk tespitlerde şüphelilerin 5 milyon 700 bin lira dolandırdıkları belirlendi. İddialara göre, Beşiktaş başta olmak üzere Şişli ve Kağıthane ilçelerinde Emre K. (28) ve sevgilisi olduğu öğrenilen Hilal A. (27), popüler bir alışveriş uygulaması üzerinden yaklaşık 8 ay boyunca başta altın olmak üzere yüzde 30-40 indirimli çeşitli ürün sattıklarını ilk başta yakın çevresine söyleyerek müşteri kazanmaya başladılar. Müşterilerinden aldığı siparişleri yaklaşık 20 gün içerisinde teslim eden şüpheliler, bu şekilde birkaç kez alışveriş yaparak güven kazandılar ve daha sonra güven kazandığı insanlardan bu kez yüklü miktarda siparişler almaya başladılar. Şüpheliler daha sonra da aldıkları siparişleri bu kez müşterilerine teslim etmemeye başladı. Müşterilerinden gelen baskılar üzerine şüpheliler, önceki hafta cumartesi günü dolandırdıkları paralarla birlikte İstanbul Havalimanı’ndan Ukrayna’ya kaçtı ancak ülkeye alınmayarak sınır dışı edildiler. Şüpheliler, indikleri İstanbul Havalimanı’nda, dönüşlerinden haberdar olan bazı mağdurlardan kurtularak taksiyle kaçtı.

Haberin Devamı

Sevgiliyle dolandırıcılık Lüks otelde yakalandılar

LÜKS OTELDE YAKALANDILAR

Olay hakkında toplamda 37 mağdur vatandaşın şikayette bulunması üzerine Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş kapsamlı çalışma başlattı. Çiftin bindiği taksinin plakasını belirleyen Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin İstanbul’un en lüks otellerinden birine gittiğini, otele başkasına ait bir kimlik ile giriş yaptıklarını ve rezidans odada kaldıklarını belirledi. Yapılan çalışmaların ardından hazırlıklarını tamamlayan ekipler, geçtiğimiz çarşamba günü şüpheliler Emre K., ve Hilal A'yı kaldıkları odaya yaptığı baskında gözaltına aldı üst aramalarında çıkan 8 bin 300 dolara el konuldu.

Sevgiliyle dolandırıcılık Lüks otelde yakalandılar

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine teslim edilen bu buradaki işlemlerinin ardından şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!