Sevgililer günü kana bulandı

Güncelleme Tarihi:

Sevgililer günü kana bulandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sevgililer günü, tüm dünyada sevgiyle kutlanırken Türkiye'de bazı üzücü olaylar yaşandı. Telesekretere bırakılan bir mesaj yüzünden Antalya'da kıskançlık cinayeti işlendi. Balıkesir'de ise aynı genç kızı seven iki gençten biri, diğerini öldürdü.

Antalya'da telesekretere bırakılan bir mesaj, korkunç bir cinayete neden oldu. 2 ay önce kendisi gibi emekli öğretmen Hüsnü Coşgun ile evlenen Fatma Ülkü Coşgun, Sevgililer Günü'nde telesekretere not bırakan kimliği meçhul bir sevgili yüzünden canından oldu. Telesekretere bırakılan notu dinleyen öfkeli koca, eşini keserle öldürdükten sonra polise teslim oldu.

53 yaşında 2 çocuk annesi olan emekli öğretmen Fatma Ülkü Coşgun, kocası öldükten sonra, 51 yaşındaki emekli meslektaşıyla iki ay önce evlendi. Memurevleri Mahallesi Yavuz Caddesi Barış Apartmanı'nda oturan iki emekli öğretmenin mutlu yaşamı, Sevgililer Günü'nde bir mesajla bozuldu ve cinayetle sonuçlandı. Fatma Hanımı, Sevgiler Günü'nde telefonla arayıp bulamayınca, evdeki telesektere ‘‘Sevgilim, böyle bir günde seni arayıp Sevgililer Günü'nü kutlamak istedim’’ diye mesaj bırakan meçhul bir erkek, acı sonu hazırladı. Öğleye doğru uyanan ve karısından önce telesektere bırakılan notları dinleyen Hüsnü Coşgun, duydukları karşısında şoke oldu. Eşine telefondaki sesin kime ait olduğunu soran öfkeli koca, ‘‘Testislerini koparıp sana boynuz yapacağım’’ sözleri üzerine çıldırdı. Balkondan aldığı keserle saldıran Hüsnü Coşgun, eşinin başını parçaladı. Kanlı ellerini yıkadıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi elbiselerini giyen emekli öğretmen daha sonra polislerece gözaltına alındı.

Sulu düğün

13 Şubat günü, yani Sevgililer günü arifesinde 11 Amerikalı çift, çok değişik bir evlenme yöntemiyle dünyaevine girdiler. Florida'nın Tampa kentinde 14 Şubat günü resmen açılan su eğlence merkezini tanıtmak amacıyla düzenlenen ‘‘ıslak düğün’’de çiftler, oldukça büyük bir havuzun içinde lastik simitlerin üzerine oturarak evlendiler. Toplu nikahı kıyan papaz da ilk kez bir havuzun önünde düğün töreni yönetmenin şaşkınlığını yaşadı.

Uğurlu gün

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta ‘‘Sevgililer gününde evlenmek uğur getirir’’ inancında olan çiftler hayli fazlaydı. Rüzenlenen bir düğün töreninde çocuklar, gelin ile damadın önünde ellerinde çiçek buketleriyle yürüdüler. Evlilik töreni Bangkok'ta ‘‘Aşkın Barışı’’ anlamına gelen Bangrak semtinde bir kilisede yapıldı.

Gerici basından çirkin yaklaşım

Yeni Akit Gazetesi'nin dünkü sayısında yer alan bir haberde, tüm dünyada kutlanan Sevgililer Günü, ‘‘Laikçilerin zina bayramı’’ olarak değerlendirildi. Akit Gazetesi'nde yer alan haberde, yalnızca Sevgililer Günü değil, laikler de hakaretten nasibini aldı. Laiklerin ‘‘İslam'dan kaynaklanan tüm değerlere karşı çıkan batı hayranı sözde laikçiler’’ olarak tanımlandığı haberde, ‘‘evlilerin sevgisinden ziyade, evli olmayanların ön plana çıkarıldığını’’ belirtildi.

Çiçekçiler kazandı

Sevgililer günü, tüm dünyada ve Türkiye'de dün kutlandı. Kutlamalardan en çok memnun olanların başında çiçekçilik sektörü geldi. Sevgiyi en iyi anlattığı belirtilen gül fiyatları, semtine göre 2-3 kat yükseldi. Çiçekçiler Ekvator Ginesi'nden, 15-20 gün solmadan kalan özel güller getirdiler.

Birkaç gün öncesine kadar 250-500 bin liraya satılan kırmızı güllerin fiyatı, Sevgililer Günü'nde en çok tercih edilen çiçek olması nedeniyle 750 bin ile 1.5 milyon liraya fırladı. Yerli orkideler de yaklaşık 2 kat artışla 7.5, Hollanda'dan ithal edilen orkideler ise 12.5-20 milyon liraya satıldı. Bir demet karanfil 500 bin, sümbül 350 bin, tek lale ise 350 bin liradan alıcı buldu.

Ekvator Ginesi'nden ithal edilen ve solmadığı belirtilen kırmızı güller, İstanbul'da Carrefour-SA Ticaret Merkezi'ndeki çiçek standında satışa çıkarıldı. Ambalaj içinde 1-2 milyon liradan satılan güllerin, yerli güllere oranla çok daha uzun ömürlü olduğu belirtildi.

Bu arada, Sevgililer Günü için özel olarak kalp şeklinde hazırlanan çikolata, süs yastığı, ajanda, anahtarlık gibi hediyelik eşya satışlarında da hareketlilik gözlendi. Mağazalarda kalp şeklindeki bir anahtarlık 1-2.5, ajanda 4-7, süs yastığı ise 3-5 milyon liraya satıldı. Hediye alanların genellikle 15-25 yaş arasında yoğunlaştığı gözlendi. Sevgililerine altın takılar alanların, genellikle küçük küpeler ve yüzükleri tercih ettiği görüldü.

Sevgilisi için balkondan düştü

Almanya'nın Köln kentinde Nippes semtinde önceki akşam, sevgilisinin oturduğu dairenin balkonuna ip atıp tırmanan bir genç, arzusuna kavuşmaya kısa bir mesafe kala düşüp yaralandı. Önceki gün sabah erken saatlerde, balkonun altında yerde yaralı vaziyette bulunan genç, polis tarafından hastaneye kaldırılıp tedavi altına alındı. Köln Polisi'nin verdiği bilgiye göre, dört metre yüksekliğindeki balkona halat atan 33 yaşındaki gencin halatla tırmanırken düştüğü anlaşıldı.

Nasıl ortaya çıktı

Sevgililer gününün doğuşuyla ilgili çeşitli rivayetler var. Tarihçiler, sevgililer gününe adını veren ilk Hıristiyan azizlerinden Valantine'in ölüm tarihini, kutlama için esas alıyorlar. Milattan sonra dördüncü yüzyılda Roma İmparatoru Claudius Gothicus, savaştan kaçmak için askerlerin evlendiğini ve eşleriyle kaldığını tespit eder. Bunun üzerine askerlerin evlenmelerini yasaklar. Din adamı ve tıp bilgini St. Valentine ise, evlenmek isteyen gençlere kilisenin kapılarını açarak, geceleri mum ışığında gizlice nikah kıyar. Emirlerine karşı gelindiğini duyan İmparator Claudius Gothicus, St. Valentine'i 14 Şubatta yakalatıp öldürtür.

Aşkından vazgeçmedi ve öldürüldü

Balıkesir'de, sevdiği kızdan vazgeçmek yerine canını veren Özcan Tilki, Sevgililer Günü'nde toprağa verildi. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteyi kazanamayınca Balıkesir Belediyesi'nde çaycılık yapan babasının yanında çalışmaya başlayan 20 yaşındaki Özcan Tilki, geçen yıl belediyede staj yapan Ticaret Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki S.S.'ye aşık oldu. Tilki'nin aşkı karşılıksız kalmadı ve 2 genç önce mektuplaşmaya, sonra da gizli gizli buluşmaya başladı. Ancak, S.S'nin yine Belediye'de stajını yapan okul arkadaşı Selami Can, aynı kızı sevdiğini söyleyip Özcan Tilki'yi tehdit etti ve peşini bırakmasını istedi. Önceki gün Balıkesir Belediye Sarayı'na gelerek Özcan Tilki'yi konuşmak için alt kata çağıran Selami Can, bir gün sonra Sevgililer Günü olduğunu ve S.S.'ye aşkını ilan edeceğini söyleyerek Tilki'ye‘‘Son kez söylüyorum, aramızdan çık. O kız benim olacak’’ dedi. Özcan Tilki'nin ‘‘Ölsem de vazgeçmem. Onu seviyorum’’ sözleri üzerine çılgına dönen Selami Can, yanındaki bıçağı, gencin kalbine sapladı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!