Sevgili 2003, lütfen annem 6 kilo versin

Güncelleme Tarihi:

Sevgili 2003, lütfen annem 6 kilo versin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2002 18:40

Okurum Ertuğrul Yalçın (ya da Yalçın Ertuğrul) Moda İlköğretim Okulu öğrencilerinin Noel Baba'ya yazdıkları mektupları göndermiş bana. Alkole yapışan insanları çıkarmak isteyenden tutun, Noel Baba'dan "Annemin 6 kilo vermesini istiyorum" diyenlere... dünya güzeli çocuk hayalleri...

Haberin Devamı

317 Şule, Sevgili 2003'e hitap ederken, önce annesinden babasından bir bilgisayar istiyor, sonra bir temennide bulunuyor: "2003 lütfen çok çabuk geçer misin? Niye diye sorarsan, çünkü AB o zaman bizi ülkesine alacak çünkü. Sevgili Yeniyıl lütfen annemle babam kavga etmesinler. 2003 lütfen demokrasiyi düzelt... 2003 beni bir yaş daha büyüttün. Hadi bunları bir tarafa bırakalım, 2003'te işler iyi gidiyor mu? Belki gidiyordur. Güle güle..."

*

331 Oğuzhan, 2003'ün önüne 32 maddelik bir talep listesi koymuş. Amerika, Almanya ve Kapadokya'ya geziden tutun da, Acıbadem'de bir sitede bir ev, "saatini paketten çabuk açmak için" Yılbaşı'nın çabuk gelmesini, Zara'dan polar, beyazlatılmış Mavijean'in yanısıra... kendisinin 5 kilo, annesinin de 6 kilo vermesini istiyor Yeniyıl'dan.

*

328 Gürkan, "Türkiye'deki ekonomik kriz seni de etkilediyse, senden fazla bir şey istemeyeceğim" diyor Noel Baba'sına önce. Sonra bir tespitte bulunuyor: "Yıllar geçtikçe insanların bazıları doğuyor ve bazıları da yaşlanıyor ve en kötüsü de bazı insanlar ölüyor. Bu ölen insanların yarısı alkolden ve bazıları da sağlık durumları nedeniyle ölüyor. İnsanlar neden çok uzun ömürlü olmuyor, biliyor musun Yeni Yıl, çünkü herkes alkole yapışmış, onları çıkarmak imkansız sanki. İşte Yeni Yıl şimdi senden yeni yılda bütün sigara, bira, rakıları yok etmeni istiyorum. Ne güzel isteklerim var. Yeni Yıl, benim gibi düşünüyorsan, bu isteklerimi yerine getirebilir misin?

*

477 Özkan, "Noel Baba inananlarına dağıttığı hediyelerle her Yılbaşı ünlü olur" tespitinden sonra temennilerde bulunuyor ve isteklerine geçiyor: "Önce sağlık dilerim, çünkü sağlık, hediyeler için önemli. Ardından da çok hediye istiyorum. Ama en önemlisini kağıda dökmek isterim.... Biliyorum ki, Türkiye'nin durumunun düzelmesini isteme dileğim gerçekleşirse, sayı veremeyeceğim sayıda insanın dilekleri AB'ye çarpar, sonra da Amerika ile Irak arasında sıkışıp yok olurdu." Mektubunu siyasetçiler arasında bir hayalî diyalogla bitiriyor Özkan:
"Görevli = Sayın Babacan. Para kasalara sığmadı, 3 milyar dolar arttı. Bir de IMF'nin bize borcu vardı. Nereye koyalım o paraları?"
"Babacan = Başbakana bir soralım."
"Başbakan = Yeni sanayi alanları yaratın. Doğudakileri modernleştirin."

*

381 Mustafa "2003 yılında sağlık ve Fifa Dünya World Cupası topunu isterim" diye giriyor mektubuna. Atatürk'ü görmek istiyor, bir de Ali Sami Yen stadını. Hasan Şaş'ın ve Arif'in formasını, çivili krampon istiyor. Mektubunu da "Son beklentilerim bunlardır" diye bitiriyor, artık bu lafı hangi filmde duyduysa. Fanatik GS'li olduğu anlaşılan Mustafa, en büyük temennisini de resim haline getirmiş: Ali Sami Yen stadyumu ve skor tabelası : GS 4 - FB 1 (yanda)

*

BİZ DE, SERDAR DEVRİM EKİBİ OLARAK 
SİZE VE SEVDİKLERİNİZE, YENİ YILDA
SAĞLIK, AFİYET VE HUZUR DİLİYORUZ.

Christopher Morley'nin sözünü unutmayın:

BİR TEK BAŞARI VARDIR, İSTEDİĞİ GİBİ YAŞAMAK !

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!