Sevdiği tutsun gelsin

Güncelleme Tarihi:

Sevdiği tutsun gelsin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2016 21:58

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde kolları Mustafa Sağır'a nakledilen Emin Konar'ın annesi Hatice Konar, oğlunun kollarının nakledilen Mustafa Sağır’la ilgili duygu dolu bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Antalya'da 31 Ocak'ta geçirdiği motosiklet kazası sonrasında 1 Şubat'ta beyin ölümü gerçekleşen Emin Konar'ın kolları, 2 Şubat'ta Mustafa Sağır'a nakledildi. Oğlunun organlarını bağışlayan anne Konar, sadece elleri konusunda tedirgin olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

‘HAYAT OLDU, IŞIK OLDU’
"Ellerine dokunabileceğim için çekindim. Ama biliyorum ki ihtiyacı olan birine gitti. Oğlum organlarıyla diğer hastalara hayat, ışık oldu. Hepsi yavrumdan birer parça taşıyor. Oğlumun ellerini verdiğim genç, sevdiğinin elini tutup yanıma gelsin, sadece ellerine dokunmak istiyorum yavrumun.” 

'KOL GÖRÜLÜR, TUTULUR'
AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Koordinasyon Sorumlusu Uzm. Dr. Nilgün Keçecioğlu, şöyle konuştu: “Özellikle kol, yüz gibi doku bağışları, organ bağışından farklı, çok özel bir durum. Kişi bağışladığı böbreği göremez ancak kolu görebilir. Kendi çocuğunun ellerini başka birinde gördüğünde onu tutabilecek mi? Ailenin bu noktaya gelmesi çok zor.”

 

BAKMADAN GEÇME!