Sesimi duyun

Güncelleme Tarihi:

Sesimi duyun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2020 07:00

Zeliha Erdemir kendisine şiddet uyguladığı için boşandığı cezaevindeki eski eşi Murat Cem Kara’nın yeni infaz yasasıyla 2 Mayıs’ta dışarı çıkacağını öğrendi. Zeliha Erdemir, “Adam ‘Öldüreceğim’ diyor, bunun neyini affedeceksiniz. Ölmek istemiyorum” diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Aydın Didim’de yaşayan Zeliha Erdemir (33), 2011 yılında Murat Cem Kara (37) ile evlendi. Kara, iddiaya göre evliliklerinin başından itibaren eşine şiddet uyguluyordu. Durumu ailesinden saklayan Erdemir, 2014’te boşanıp oğluyla birlikte ailesinin yanına gitti. Kara boşandıktan bir süre sonra oğlunu teslim ederken Erdemir’e sokak ortasında şiddet uyguladı. Erdemir hastaneye kaldırılırken, Kara oğluyla birlikte kayıplara karıştı. Kara 2 ay sonra 22 Şubat 2016’da oğlunu karakola götürünce gözaltına alınıp tutuklandı.

TAHLİYE OLDU

Yaklaşık 2 ay hapis yatan Kara, serbest kaldıktan sonra eşini tehdit etmeye başladı. Tehditler nedeniyle ocak ayında 3 ay elektronik kelepçe cezası verilen Kara, birinci ayın sonunda kelepçeyi kırınca cezaevine girdi. Bu sırada karara bağlanan üç tehdit davasından 17 ay hapis cezasına çarptırıldı. Erdemir, yaklaşık 1 yıl cezaevinde kalması gereken Kara’nın yeni infaz yasasıyla 2 Mayıs’ta tahliye olduğunu öğrendi.

Haberin Devamı

‘ÖLMEK İSTEMİYORUM’

Yaşadıklarını anlatan Zeliha Erdemir duruma şöyle tepki gösterdi: “Benim affetmediğim kişiyi devlet nasıl affedebilir? ‘Öldüreceğim’ diyor. Bunun neyini affedeceksiniz? Dışarıda her şeyi yapabilir. Ölmek istemiyorum. Benim çocuğum için hayatta kalmam lazım. Ben ne yapacağım?”

TEHDİT ÜSTÜNE TEHDİT

Murat Cem Kara Facebook hesabında eşine, eşinin avukatına ve hâkimlere de tehditlerde bulunmuştu. İşte o mesajlar:

Sesimi duyun


“Ülkenin adaletine gel, öldürüceğim diyorum uzaklaştırma veriyor.”

“Adalet onu koruyacak sanıyor. Ben öldürüceğim, kanun ondan sonra işlem yapacak.”

“Kendi adaletimi uygularım ve sen benimsin. Öleceksin...”

“Zeliha Erdemir seni öldürüceğim.”

“Küfür ettim diye T tipinde yatırdınız, Zeliha Erdemir’i öldürünce ne yapacağıma alıştım...”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!