Servis şoförü katliamı: 4 ölü, 3 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Servis şoförü katliamı: 4 ölü, 3 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Fazla öğrenci taşıdığı gerekçesiyle minibüsündeki bazı öğrencilerin diğer servis araçlarına kaydırılmasına sinirlenen Erenköy İlköğretim Okulu servis şoförü Metin Alkan, tabancasıyla okulda katliam yaptı. Alkan'ın açtığı ateşle 4 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Alkan olayın ardından intihar etti.

Metin Alkan (59), birkaç gün önce okulun servislerinden sorumlu olan emekli polis memuru şoför Faruk Albayrak ile tartıştı. Bu sabah saat 08.50 sıralarında ruhsatsız tabancasıyla okula gelen Metin Alkan, servis şoförlerinin kullandığı odaya girdi. Alkan, burada bulunan servis şoförlerine ateş etmeye başladı.

Alkan'ın açtığı ateş sonucu, servis şoförleri Faruk Albayrak (51), Hüseyin Tüfekçi (44) ile Fahrettin Ekici, olay yerinde öldüler. Hüseyin Tüfekçi'nin eşi servis hostesi Saadet Tüfekçi (35) ile servis şoförleri Naci Çağlar (44) ve Raci Çetinci (44) de yaralandı.

Olayın ardından bahçeye çıkan Metin Alkan, Atatürk büstü önünde tabancasını başına ateşleyerek intihar girişiminde bulundu. Ağır yaralanan Alkan, Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde ameliyata alındı. Ancak kurtarılamadı.

Silahlı saldırıda boynundan yaralanan Naci Çağlar aynı hastanede, başı ve göğsünden yaralanan Saadet Tüfekçi ve bacaklarından yaralanan Raci Çetinci de SSK Göztepe Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Yaralılardan Tüfekçi'nin ameliyata alındığı ve sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Servis şoförlerinin cesetleri cenaze arabalarıyla okuldan çıkarılırken, Metin Alkan'ın saldırıda kullandığı bir adet Baretta marka tabanca ile 2 şarjör ve 15 adet boş kovan ise olay yerinde bulundu.

Saldırıyı duyan öğrenci velileri okula geldiler. Olay nedeniyle eğitim de yarıda kesilerek öğrenciler arka kapıdan servislere bindirilip evlerine gönderildi. Çocukların, olayın etkisiyle korku yaşadıkları ve ağladıkları görüldü.

Servis şoförü Metin Alkan'ın daha önce de Faruk Albayrak ile birçok kez tartıştığı ve zaman zaman dengesiz hareketlerine tanık olunduğu bildirildi.

Alkan'ın özel otomobilinin camına, ''Vatan, millet düşmanları her köşeye ağ örüyor. Şerefli insanlar cesur olurlar. Çevre temizliği yapmalı, çocuklarımızın kurtuluşu için'' diye yazdığı bir kağıdı astığı belirtildi.

Kavga 10 yıldır sürüyor

Erenköy İlköğretim Okulu'nda, Okul Müdürü Levent Kargılı ve polis yetkilileriyle görüşen Ömer Balıbey, Cumhuriyet Savcılığı ve emniyet biriminin inceleme yaptığını, müfettişlerin de görevlendirildiğini söyledi.

Balıbey, Erenköy İlköğretim Okulu'nda bugün yaşanan olayın servis minibüslerindeki öğrenci sayısıyla ilgili tartışmadan kaynaklandığını anlatarak, "Aldığım ilk bilgilere göre, kendi güzergahları üzerinde 'benim öğrencim daha az, senin öğrencin daha çok' diye tartışmışlar" dedi.

Bu konudaki tartışmaların da servis minibüsü sahipleri arasında yaklaşık 10 yıldır sürdüğünü vurgulayan Balıbey, öğrenci servislerine ilişkin uzun süredir yaşanan problemlerin çözümlenmesi için geçen yıl İstanbul Valiliği'nce yeni bir düzenleme yapıldığını ve bu düzenlemenin TBMM'den çıkacak Trafik Yasası'nda ele alınması için girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Balıbey, bir soru üzerine, okullara öğrenci taşıyan servis minibüsü sahiplerinin meslek odaları tarafından gerekli sağlık kontrolünden ve denetimlerden geçtiklerini söyledi.

Ömer Balıbey, olayın meydana geldiği okulun Kadıköy Kaymakamlığı'nca bugün tatil edildiğini sözlerine ekledi. Bu arada, Balıbey'in okuldan ayrılışı sırasında Cengiz İdin adlı bir veli, okulda uzun süreden beri servis minibüsü sahipleri arasında tartışma yaşandığını ve bu durumun çocukları olumsuz etkilediğini belirterek, birçok kez okul önünde şoförlerin yumruklaşmalarına tanık olduğunu anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!