'Şeriat isteyen' öğrenciler okuldan atıldı

Güncelleme Tarihi:

Şeriat isteyen öğrenciler okuldan atıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2001 00:00


Keçiören İmam Hatip Lisesi'nden 1'i kız 3 öğrenci, ''izinsiz gösteri yaptıkları'' gerekçesiyle okuldan atıldı. Okuldan atılan öğrencilerin, başörtüsüyle derslere giremedikleri gerekçesiyle protesto gösterisi yapan grubun temsilcileriyle sıfatıyla vali yardımcısıyla görüşürken, "Şeriat devleti istiyoruz. Gerekirse bu yolda şehit oluruz" dedikleri iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, 2 ay önce Keçiören İmam Hatip Lisesi'nden bir grup öğrenci, başörtüsüyle Milli Güvenlik Bilgisi dersine giremedikleri gerekçesiyle, Ankara Valiliği'ne gitti.

Grubu temsil ettiklerini söyleyen Keçiören İmam Hatip Lisesi 2. sınıf öğrencileri E.A, M.G ve C.K, sorunlarını anlatmak amacıyla Ankara Vali Yardımcılarından biri tarafından kabul edildi.

TUTANAK TUTULDU

Vali yardımcısı ile görüşürken öğrencilerden M.G'nin, kız arkadaşlarının başörtüsüyle Milli Güvenlik Bilgisi dersine giremedikleri için bu dersten not alamadıklarını, bu nedenle mezun olamayacaklarını belirttiği kaydedildi. M.G'nin, görüşme sırasında şunları söylediği bildirildi:

''Şeriat devleti istiyoruz. Dinimizin kurallarına göre yaşamak istiyoruz, siz bizi engellemek istiyorsunuz. Devleti yaratan Allah'tır. O nedenle Allah'ın emirlerine göre yaşayacağız. Gerekirse bu yolda şehit oluruz. Allah bize elçilik görevi vermiştir. Çevremizi uyarmak bizim görevimizdir.''

M.G'nin bu sözleri üzerine tutanak tutuldu ve öğrenciler uyarıldı. Daha sonra durum öğrencilerin okullarına bildirildi ve öğrenciler hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan raporda, öğrencilerin ''izinsiz gösteride bulundukları'' gerekçesiyle ''örgün öğretimden çıkarma cezası verilmesinin uygun görüldüğü'' belirtildi.

Bu arada, öğrencilerden M.G'nin, olay günü kayıtlı bulunduğu Keçiören İmam Hatip Lisesi'nden tasdiknamesini alarak, Altındağ Hacıbayram İmam Hatip Lisesi'ne kayıt olduğunun tespit edildiği ve disiplin soruşturmasını yeni okulunun yaptığı belirtildi.

VELİLER İTİRAZ ETTİ

Okuldan atılan E.A ile C.K'nın velileri, itiraz etti. Mevzuat gereğince konu, Milli Eğitim Bakanlığı'na iletildi. Öğrencilerin okuldan atılmasına ilişkin son kararı Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Disiplin Kurulu verecek. (Ankara/aa)





Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!