Seri katil Atalay Filiz'i 'insan kaçakçıları' da arıyor

Güncelleme Tarihi:

Seri katil Atalay Filizi insan kaçakçıları da arıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 15:03

ANKARA ve İstanbul’da toplam 3 cinayetten aranan Atalay Filiz’le ilgili vatandaşın duyarlılığı dikkat çekiyor. İstanbul’da polise 5 gün içinde 2 binin üzerinde ihbar geldi. Vatandaşlar şüpheli gördükleri, hatta Atalay diye yakaladıkları kişilerin bile fotoğrafını çekip polise gönderiyor. Televizyonda canlı yayına bağlanan bir insan kaçakçısının da "Çanakkale’den Bodrum’a kadar bütün kıyı şeridi bizden sorulur. Bize gelse de yurtdışına kaçırmayacağız" demesi izleyen pek çok kişiyi şaşırttı.

Haberin Devamı

İHBAR YAĞMURU

Tuzla’da tarih öğretmeni Fatma Kayıkci’nin de arasında bulunduğu 3 kişinin öldürülmesinin faili olarak aranan Atalay Filiz ile ilgili araştırmada yeni gelişmeler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ankara, İstanbul ve İzmir polisi tüm imkanlarıyla katil zanlısını yakalamak için çabalarken vatandaşlar da yaptıkları ihbarlarla güvenlik güçlerine destek vermeye çalışıyor.

BAZI VATANDAŞLAR SERİ KATİLE BENZEYEN KİŞİLERİ YAKALAYIP RESMİNİ ÇEKİP POLİSE GÖNDERİYOR

Edinilen bilgiye göre 5 gün içinde polise 2 binin üzerinde ihbar geldi. Vatandaşlar, Atalay Filiz’in gözlüklü ve yanında valizli görüntüsüne benzeyen kişiler hakkında ihbarda bulunuyor. Hatta şüpheli gördükleri kişileri yakalayıp fotoğrafını çektikten sonra polise gönderenler bile oluyor. Polis, tüm bu yoğunluğa rağmen bütün ihbarları büyük bir titizlikle inceliyor. Ancak şimdiye kadar gelen ihbarların boş çıktığı öğrenildi.

İNSAN KAÇAKÇILARI DA SERİ KATİLİN PEŞİNDE OLDUKLARINI SÖYLEDİLER

Haberin Devamı

Bazı vatandaşlar ise televizyonda canlı yayınlanan programlara bağlanıp bildiklerini söylüyor. Özel bir televizyonda gündüz kuşağında yayınlanan programa telefonla bağlanan bir insan kaçakçısı ise sözleriyle herkesi şaşırttı.

Suriyelileri Yunanistan’a götürdüğünü söyleyen insan kaçakçısı, "Çanakkale’den Bodrum’a kadar bütün kıyı şeridi bizden sorulur. Bize gelse de yurtdışına çıkarmayacağız" dedi.

CİNAYETTEN ÖNCE GEMİYLE YURT DIŞINA NASIL ÇIKILACAĞINI SORMUŞ

Tuzla’da tarih öğretmeni Fatma Kayıkci cinayetinden kısa süre önce Filiz’in Tuzla’da armatör olan bir arkadaşına ise "Gemiyle yurtdışına nasıl çıkılır?" diye sorduğu ve detaylı bilgiler aldığı belirtildi. Zanlının uzun süredir yurtdışına kaçmayı düşündüğü öne sürüldü.

Haberin Devamı

İŞTE SERİ KATİLİN HAYAT HİKAYESİ

Öte yandan Atalay Filiz’in babası İlhan Filiz, emniyetteki ifadesinde oğlunun bilinmeyen hikayesini de anlattı.

İşte İlhan Filiz’in anlattığına göre oğlunun hikayesi:
Atalay’ın bir kız kardeşi var. Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. Liseyi bitirdikten sonra Fransa’ya gitti. 2006 yılından 2011 yılı arasındaki 5 yıllık süre içerisinde Paris’te Biyoloji ve Genetik alanlarında lisans ve yüksek lisans yaptı. Eğitim bittikten sonra 2011’de Türkiye’ye geri döndü. Aynı yıl içinde İsviçre’ye gitti. Bir yıl boyunca eğitim vizesi için İsviçre’de yaşadı. 2012 yılında Ankara’da bir üniversitede doktora için yaptığı başvuru kabul ediliyor. Doktora yapmak için Ankara’ya yerleşiyor ve artık burada yaşamaya başlıyor. 2013 yılı Eylül ayına Ankara’da kalıyor. Babasıyla da en son cinayetten 2 gün önce görüşmüş. O günden sonra zanlı, babası ve ailesiyle görüşmedi. Zanlı’nın adına Hadımköy’de bir lojistik firmasında kiralanan deponun parasını baba İlhan Filiz ödüyordu. Ancak Atalay’ın cinayetlerden sonra bu depoya hiç gitmediği biliniyor.

Haberin Devamı

Öte yandan poliste ifade veren baba İlhan Filiz’in , oğlunu "Başarılı ve çalışkan bir çocuktu" olarak tanımladığı, oğlunun bu tür olayların içinde olmasını da şaşkınlıkla karşıladığını söylediği belirtildi. (Ali AKSOYER/İSTANBUL - DHA)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!