Şerh var tahliye yok

Güncelleme Tarihi:

Şerh var tahliye yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2010 00:00

Emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un sanıkları arasında yer aldığı 2’nci Ergenekon Davası’na bakan 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 36 tutuklu sanığın tahliye istemini reddetti.

Mahkeme AK Parti’yi kapatma davası dosyasının tüm ekleriyle birlikte Anayasa Mahkemesi’nden istenmesine karar verdi. Aralarında gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ın da bulunduğu 36’sı tutuklu toplam 108 sanığın yargılandığı davanın 77’nci duruşması dün görüldü. Mahkeme, tutuklu sanıkların tahliye istemlerini oy çokluğuyla reddetti. Ancak 36 tutuklu sanıktan 33’ünün tahliyesi yönünde oy kullanan Mahkeme Başkanı Köksal Şengün karara şerh koydurdu. Tahliye talepleri üye 2 hakimin oyuyla reddedildi. Mahkeme, emanetteki devlet sırrı ve gizli belgelerin celp edilerek mahkeme heyetince incelenmesi ve AK Parti’yi kapatma davası dosyasının tüm ekleriyle birlikte Anayasa Mahkemesi’nden istenmesine karar verdi. Duruşma sonunda Balbay, mahkeme heyetine “Adalet istiyorum” diye bağırdı. Duruşma 2 Eylül’e ertelendi.

Destek ziyareti

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti’nin de aralarında bulunduğu bazı basın meslek örgütleri, Ergenekon davaları kapsamında yargılanan gazetecilere destek amacıyla Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi’nde basın açıklaması yaptı. “Adil yargılanma hakkı herkesin kutsal hakkıdır” diyen Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, şunları söyledi: “Meslektaşlarımızı veya fikirlerinden dolayı özgürlükleri tahdit edilmiş tüm insanlarımızı kapsayacak şekilde, onların haklarını koruyacak şekilde kapsamlı bir çalışma içinde olacağız. Ayın 25’inden itibaren yeni bir aşamaya girecek olan bu çalışma, hepimizin, sokaktaki insanlar dahil olmak üzere hepimizin özgürlüklerini öngören bir çalışma olacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!