Serbest bırakılma kriteri: Çocukların yaşları küçük

Güncelleme Tarihi:

Serbest bırakılma kriteri: Çocukların yaşları küçük
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2016 22:27

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen darbeye teşebbüs soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında astsubay ve uzman çavuşların da bulunduğu bazı şüphelilerin serbest bırakılması gerekçesi arasında ilginç bir ayrıntı dikkat çekti.

Haberin Devamı

Kararda, atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu, delillerin büyük oranda toplanmış olması, kaybolma veya karartılma şüphesinin bulunmayışı, suç vasfının değişmesi ihtimali nazara alınarak tutuklama tedbirinin ölçülü ve orantılı bir tedbir olmayacağı ifade edildi. Çocuklu olmaları, çocuklarının yaşlarının küçük olması, adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yeterli olacağı belirtilerek tutuklama talebinin reddine, soruşturmanın tutuksuz olarak yürütülmesine karar verildi. Yurtdışına çıkışları yasaklanan şüphelilerin, kolluk birimlerince ve savcılıkça çağrılmaları durumunda çağrıya uymaları gerektiği ifade edildi. 

ANNELER AYIKLANDI
DARBE girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan hâkim Hakan Bilgin, savcı Muharrem Endes ve Mehmet Akçakoca tutuklanırken, hâkimlik yapan eşleri yurt dışı yasağı koyularak serbest bırakılmıştı. Kararda, “Kadın hâkimlerin eşlerinin de şüpheli olduğunu, her ikisinin tutuklanması halinde çocukların bakımı ve gelecekleri açısından telafisi imkânsız mağduriyetlere sebebiyet vereceği” ifadelerine yer verilmişti. 

BAKMADAN GEÇME!