Şener ve Şık’ın durumu Kafkaesk

Güncelleme Tarihi:

Şener ve Şık’ın durumu Kafkaesk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2011 00:00

IPI üyeleri, Tayvan’ın başkenti Taypey’de düzenlenen 2011 IPI Dünya Kongresi sırasında toplanan IPI 60’ıncı Genel Kurulu’na katıldı. Toplantı sonunda dünya çapındaki basın özgürlüğü ihlallerini kınayan bir karar oybirliğiyle kabul edildi. Kararda Türkiye ile ilgili şöyle denildi:

- Türkiye’de, çoğu belirsiz suçlamalarla karşı karşıya, en az 64 gazetecinin devam eden mahkûmiyetinden ciddi endişe duyuyoruz. IPI temmuz ayında Türkiye’nin, İran ve Çin’i de geçerek, dünyada en fazla sayıda gazeteciyi hapse atan ülke olduğunu belirten bir rapor ortaya koymuştur. IPI Genel Kurulu bu nedenle Türk hükümetine, tüm mahkûm gazetecilerin acilen serbest bırakılması çağrısı yapmaktadır.

Türkiye’deki tablo kötü

- Türkiye kıtadaki en kötü tabloyu ortaya koyan ülkelerden biri. IPI Türkiye’nin üyesi bulunduğu Gazetecilere Özgürlük Platformu’na göre yönetim, şu anda yaklaşık 70 gazeteciyi hapiste tutuyor. Bu rakam dünyadaki bütün diğer ülkelerde olanlardan daha fazla. Bunların çoğu anti-terör yasaları ya da silahlı suç örgütüne üyeliğe karşı yasalar dolayısıyla cezalandırıldı.

- Hapiste 200’üncü günlerini tamamlayan Uluslararası Basın Enstitüsü Basın Kahramanı Nedim Şener ve Gazeteci Ahmet Şık dahil, bu gibi davalara hedef olan gazeteciler, yetkililerin suçlamalarla ilgili bilgilendirmeyi ya da herhangi kanıt sunmayı reddettikleri Kafkaesk bir durumla karşı karşıya.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!