’Sen sultan değilsin biz de kölen değiliz’

Güncelleme Tarihi:

’Sen sultan değilsin biz de kölen değiliz’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2007 00:00

Ramazan Bayramı dolayısıyla seçim bölgeleri olan Şırnak’a gelen DTP’li milletvekilleri Sevahir Bayındır ve Hasip Kaplan, Silopi İlçesi’nde partililerle bayramlaştı. Buradan Habur Sınır Kapısı’na giden milletvekilleri, TIR sahasında şoförlerle bayramlaştı, sorunlarını dinledi.

Hasip Kaplan burada Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek şunları söyledi:

Sizin seçilmiş DTP’li vekillerinizi yani bizi, Meclis’ten hiç konuşmadan kovmak istiyorlar. Siyaset yapmamızı engelliyorlar. Biz bu halkın verdiği oy ile Meclis’e gittik. Bizi öyle kovamazlar. Onların istedikleri cümlelerini kullanmamızı istiyorlar. Arkamızda Cudi önümüzde Habur var. Buradan, sınırdan Erdoğan’a sesleniyorum; Sayın Erdoğan, sen sultan değilsin, biz de senin kölen değiliz.

Başbakan Erdoğan tezkere hazırlamış, Irak Kürdistanı’na saldırmayı düşünüyor. Türkiye oraya gittiğinde orda küçük bir sınır ötesi operasyon değil halkların savaşı olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin 84 yıldır başına gelen diktatörler, askerler ve baskıcılar tarafından Kürtler susturulmaya çalışıldı. Ama susturulamadı. Demek ki sorun baskıyla değil diyalog ve muhataplıkla çözülür.

Dokunmazlığımızın kaldırılması planlanıyor. Bizi Meclis’ten kovarlarsa biz de halkımızın içine gelir oturur onlarla en büyük sivil eylemlerimizi yaparız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!