Şemsi Ahmet Paşa'yı çatlatan proje durdu

Güncelleme Tarihi:

Şemsi Ahmet Paşayı çatlatan proje durdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 23:12

MİMAR Sinan’ın 1580 yılında yaptığı Üsküdar’daki Şemsi Ahmet Paşa Camii’nin duvarlarında çatlaklar oluşunca, Üsküdar rıhtımında kazık çakma çalışmaları durduruldu.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yürütülen projeye caminin denizden uzaklaşması ve tarihi yapının görünümüne uygun olmaması nedeniyle tepki yağmıştı.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, cami önündeki çalışmayı durdurduğunu, projeyi yeniden değerlendireceklerini açıkladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de, o kısmın yeniden görüşüleceğini, deniz üzerine teraslamanın ya duba yöntemiyle yapılacağını ya da o bölümün olduğu gibi muhafaza edileceğini söyledi.

İBB Meclisi aralık ayında ‘Üsküdar Meydanına Dair Dolgu Amaçlı İmar Planı’ değişikliğine gitmişti. CHP’li üyelerin itirazlarına rağmen, Kızkulesi yönünde bulunan Şemsi Paşa Camii ile Üsküdar İskelesi arasındaki sahil, ‘kazıklı sistem teras alanı’ olarak düzenlenmişti. Bu yöntemle 12 dönüm deniz alanı doldurulacaktı.

Cami dış duvarlarının denizden uzaklığı 4 metre. Projedeki gibi Boğaz’a çakılacak kazıklar üzerine yürüyüş yolu yapılırsa, İstanbul’daki ender yalı camilerden olan Şemsi Ahmet Paşa’nın denizle arasındaki mesafe 24 metreye çıkacak.

BAKMADAN GEÇME!