Sele 7 kurban

Güncelleme Tarihi:

Sele 7 kurban
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Trabzon'un Sürmene, Of, Hayrat, Dernekpazarı, Köprübaşı ve Çaykara ilçelerinde meydana gelen sel faciaya yol açtı. Akşam saatlerine kadar 7 kişinin cesedi bulunurken, sel sularının ağır hasar verdiği Beşköy Beldesi'nde yaklaşık 20 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Dün saat 10.30 sıralarında Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde sahilden 400 metre açıkta balıkçılarca 55 yaşındaki Ayşe Süer'in cesedi bulundu. Sürmene'nin Muratlı Köyü'nde de Beşköy Sağlık Ocağı Memuru 40 yaşındaki Yusuf Aydın ve 13 yaşındaki Anıl Taş, Köprübaşı İlçesi'nde de iki ceset bulundu. Yine belden aşağısı olmayan bir erkek cesediyle, bir erkeğe ait bacak bulundu.

Önceki gün saat 17.00 sıralarında başlayan şiddetli yağmur nedeniyle oluşan sel felaketinde en büyük hasar Köprübaşı İlçesi'ne bağlı Beşköy Beldesi'nde meydana geldi. Karayolu ve haberleşme bağlantısının bulunmadığı köyden yürüyerek Sürmene'ye kadar gelen bazı vatandaşlar, yağmur başladığı zaman belediyenin vatandaşlardan evlerinden ayrılarak camide toplanmalarını istediğini, ancak bir süre sonra suların yükselmesi nedeniyle caminin de boşaltılması yönünde uyarıda bulunduğunu bildirdiler. Saat 21.30 sıralarında caminin hemen boşaltılmasının ardından, Arpalı ve Mesal derelerinin birleşim noktasına sürüklenen ağaç ve taşların oluşturduğu barajın patladığını belirten vatandaşlar, suların başta cami olmak üzere okul ve sağlık ocağı ile birlikte 50 civarında evi yıktığını kaydettiler. Selde belediye ve vatandaşlara ait 25'e yakın aracın kaybolduğu ifade edildi. Sürmene Cumhuriyet Başsavcısı Dursun Ali Yağcı, ‘‘Görgü tanıklarından edindiğimiz bilgiye göre, Beşköy'de ölü sayısının 20'ye yakın olduğunu sanıyoruz. Akşam saatlerinde vatandaşları da dere üzerinde iki ceset görmüşler ancak ulaşılamadı’’ dedi.

Aralıklarla gece yarısına kadar devam eden yağmur nedeniyle Trabzon'un Sürmene ve Köprübaşı ilçeleri arasındaki karayolu ulaşıma kapandı. Sürmene'deki köprünün bir bölümü çöktü. Yaklaşık 2 bin araç saatlerce mahsur kaldı. Of'un Kıyıcık Beldesi'nde 100 ev boşaltıldı. 45 işyerini su bastı. Kıyıcık Beldesi ile Eskipazar Köyü arasındaki 3 köprü yıkıldı. Kalkandere İlçesi'ne bağlı köylerde heyelan nedeniyle boşaltılan ev sayısı 34'e ulaştı. İlçeye bağlı 12 mahalle ile 20 köy ile haberleşme ve yol bağlantısı kesildi. Şiddetli yağışlar nedeniyle Sürmene ve Of'ta bulunan Solaklı ile Baltacı derelerinin taşması sonucu 30 kadar ev boşaltıldı. İlk belirlemelere göre sel baskını meydana gelen 6 ilçede 20 kadar ev tamamen yıkıldı.

Köprü çöktü

Trabzon'da önceki gün akşam saatlerinden sonra başlayan şiddetli yağışların etkisiyle Sürmene İlçesi'nin girişindeki köprü kağıt gibi yırtılıp çöktü. Köprünün çökmesi sırasında, ayak kısımlarına yakın yerde park etmiş durumda bulunan 3 araç sel sularına kapıldı. İçinde kimsenin bulunmadığı araçlar, kurtarma ekipleri tarafından dün sabah çıkarıldı. Şiddetli yağışların neden olduğu sel yüzünden Sürmene, Köprübaşı, Of, Hayrat, Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinde birçok ev ve işyeri sular ve suların taşıdığı çamurun baskınına uğradı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!