Selçuk'taki 29 Ekim kutlamalarında Belediye Başkanı'na saldırı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2019 12:21

İzmir'in Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel ve beraberindekilere Cumhuriyet'in 96'ncı kuruluş yıl dönümü kutlamaları sırasında sözlü ve fiziki saldırıda bulunduğu ileri sürülen eski başkan Vefa Ülgür ve yanındaki kişi gözaltına alındı. Olayların büyümesini araya giren jandarma ve zabıta ekipleri önledi.

Haberin Devamı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Selçuk ilçe merkezindeki Zafer ve 14 Mayıs mahallerinde Cumhuriyet yürüyüşü ve fener alayı düzenlendi. Meşaleli yürüyüşün ardından Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, CHP'li belediye meclis üyeleri, partililer ve bir grup belediye çalışanı ile kırsal mahallerde düzenlenen kutlamalara geçti.

Şirince Mahallesi'ndeki kutlamalar sırasında köylüler ile halay çeken Başkan Sengel ve beraberindekilere iddiaya göre, Selçuk Belediyesi eski Başkanı CHP'li Vefa Ülgür ve beraberindeki kişi, sözlü ve fiziki saldırıda bulundu. Jandarma ve zabıta ekipleri müdahale edip olayın daha fazla büyümesini önledi. Köylüler, yaşananlara tepki gösterip Ülgür ve beraberindekilerden mahalleyi terk etmelerini istedi. Jandarma, olay sonrası Ülgür ve yanındaki kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Selçuktaki 29 Ekim kutlamalarında Belediye Başkanına saldırı
SALDIRI KINANDI

Olayın ardından Selçuk Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada saldırı kınandı. CHP Selçuk İlçe Başkanlığı, partililer ve bazı vatandaşlar da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla saldırıya tepki gösterdi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de sosyal medyadan sert bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Yücel açıklamasında, "Kadının toplumdaki yerini hazmedemeyen kim varsa karşısındayız. Yapılan saldırı Filiz başkanımızın nezdinde onu seçen, ona görev veren Selçuk halkına da yapılmıştır. Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yasal sürecin takipçisiyiz. Parti olarak da kendi disiplin mekanizmamızı çalıştıracağız. Örgütüm ve şahsım adına üzüntülerimi ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.

Selçuktaki 29 Ekim kutlamalarında Belediye Başkanına saldırı
BELEDİYE ÇALIŞANLARINDAN KINAMA

Saldırı, belediye personeli tarafından yapılan basın açıklamasıyla kınandı. Belediye binası önünde toplanan çalışanlar adına basın açıklamasını Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin yaptı. Keskin, "Binlerce yıldır kadının önemli olduğu Selçuk'ta, her şeyden önce bir kadına, bir anneye yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığımız bu büyük günde, bir kadına, üstelik halkımızın büyük desteğiyle seçilmiş bir belediye başkanına ve kadın çalışanlarına yönelik gerçekleşen bu saldırı kabul edilemez. Temel değerlerinden biri kadına saygı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin güzide bir şehri olan İzmir'de yaşanması ise hepimiz için ayrıca bir üzüntüye neden olmuştur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Saldırının, kadına şiddetin ne kadar vahim boyutlara geldiğini gösterdiğini belirten Keskin, "Bundan sonraki süreçte de hangi meslek grubundan hangi sosyal statüden olursa olsun, kadına yönelik şiddetin her zaman karşısında olduğumuzu bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz. Ben bir kadın belediye başkan yardımcısı olarak Efes Selçuk'un ilk kadın belediye başkanına yapılan çirkin saldırıyı tüm belediye personeli adına kınıyorum. Tüm belediye çalışanlarımız adına böylesine çirkin bir olayın tekrarlanmamasını diliyoruz" dedi.

Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Şerafettin Budak'ın da katıldığı açıklamada belediye çalışanları, 'Kınıyoruz' yazılı pankartı açıp, 'Kadına kalkan eller kırılsın' sloganları attı. Açıklama, alkışlı protestoda bulunulmasının ardından sona erdi.

Haberin Devamı

CHP İZMİR İL BAŞKANI SALDIRIYA UĞRAYAN BAŞKANI ZİYARET ETTİ

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında eski başkan Vefa Ülgür'ün saldırısına uğrayan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'i, makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yücel, "Saldırıyı kimin gerçekleştirdiğinin hiçbir önemi yok. Bu düpedüz vandallıktır. Üstelikte bir kadına yönelik şiddeti kabullenmemiz, bu olaya sessiz kalmamız asla mümkün değildir. Saldırıyı gerçekleştirenler, adalet önünde hak ettikleri cezayı bulana kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Parti içi disiplini de işleterek gereken her şeyi yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Yapılan saldırı aslında ilçe halkına ve buradaki huzur ortamına yapılmıştır. Bu türden cahilce, kindarca yapılan saldırıların Filiz Ceritoğlu Sengel'i korkutacağını, yolundan döndüreceğini sananlar varsa, büyük yanılgı içindeler. Çünkü Belediye Başkanımız ilçesine ve ilçe halkına verdiği hizmetlerden ve bildiği yoldan asla dönmeyecektir. Bizler de parti il örgütü olarak her zaman olduğu gibi belediye başkanımızın ve Efes Selçuk halkının yanında olacağız."

Haberin Devamı

Selçuktaki 29 Ekim kutlamalarında Belediye Başkanına saldırı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!